Gua sha kamenje je najbolji način za uklanjanje napuhanosti kože i poboljšanje cirkulacije

Gua sha kamenje izvrstan je dodatak svakoj rutini njege kože, nudeći luksuzan način za poboljšanje cirkulacije, smanjenje natečenosti i poboljšanje cjelokupnog zdravlja kože.
Vidi originalni članak

Gua sha kamenje postalo je sve popularnije posljednjih godina kao sredstvo za masažu lica i poboljšanje zdravlja kože. Ova drevna kineska tehnika iscjeljivanja uključuje nježno struganje glatkim, ravnim alatom, često izrađenim od ružičastog kvarca ili žada, po koži kako bi se potaknula cirkulacija i limfna drenaža, smanjila natečenost i poboljšalo cjelokupno zdravlje kože.

Gua sha kamenje je odličan i učinkovit način za uklanjanje napuhanosti kože i poboljšanje cirkulacije. Vjeruje se da pomažu poboljšati izgled finih linija i bora, pospješuju limfnu drenažu, smanjuju upalu i natečenost, pa čak i poboljšavaju tonus i teksturu kože, piše Glamour.

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

Da biste koristili gua sha kamen, počnite s čistom, suhom kožom i nanesite ulje ili serum za lice kako biste pomogli kamenu da klizi po koži. 

Kako biste konturirali svoju čeljust, držite kamen pod kutom od 45 stupnjeva uz kožu i pomičite ga od brade prema ušnoj školjci uz nježan pritisak.

Za limfnu drenažu koristite kamen pod kutom od 15 stupnjeva, počevši od središta lica i krećući se prema van prema ušima, limfnim čvorovima i ključnoj kosti. To pomaže smanjiti upalu, potiče cirkulaciju i podržava cjelokupno zdravlje kože.

Kako biste uklonili napuhanost lica, počnite od središta lica, a zatim koristite gua sha kamen pod kutom od 90 stupnjeva za nježnu masažu i izbacivanje viška tekućine prema van prema rubovima lica. Ponovite svaki potez nekoliko puta, fokusirajući se na područja napetosti ili natečenosti.

Gua sha kamenje može se koristiti redovito kao dio svakodnevne rutine njege kože ili kao posebna poslastica za vašu kožu kada vam je potrebno malo dodatnog maženja. Neki ih ljudi čak koriste u kombinaciji s drugim alatima za lice, kao što su valjci za lice, za još više prednosti.

Ljeto će biti u znaku pletiva; donosimo vam najbolje komade iz omiljenog dućana
Zvijezda Baywatcha stvorila novu kolekciju kupaćih kostima; kultni jednodijelni crveni kostim iz serije glavni je hit!
Klasičan izbor koji nikad ne izlazi iz mode: Sanja Musić Milanović odabrala upečatljivo odijelo s elegantnim krojem

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".