Frizura koju možete isprobati ako volite opušten izgled s minimalno stiliziranja kose

Zaboravite na blunt rez i tupe linije - ovdje su u fokusu slojevi i lagano izrasli pramenovi koji omogućuju da se stvori izgled "bez napora"
Vidi originalni članak

Volite li ležernost i opuštenost, onda je frizura koju danas donosimo kao inspiraciju jedna od onih o kojima biste trebali razmisliti. Riječ je, kako ga frizerski stručnjaci zovu, o "opuštenom" bobu, a kako mu i samo ime kaže, on je upravo takav - jednostavan za stiliziranje i još jednostavniji za nošenje.

Opisuju ga kao frizuru koju imamo drugog dana od posjete frizerskom salonu, kada kosa postane ležernija i pomalo se opusti. Tada postane neurednija, odnosno dobije onaj poželjni messy prizvuk koji je već godinama među traženijima kad su u pitanju frizure, a pogotovo bob, vječni klasik u svijetu kose. 

Dakle, što je zapravo opušteni bob, frizura koju stručnjaci najavljuju kao hit tople sezone? Zaboravite na blunt rez i tupe linije - ovdje su u fokusu slojevi i lagano izrasli pramenovi koji omogućuju da se stvori izgled "bez napora", odnosno kosa koja izgleda kao da se oko nje niste pretjerano trudili, čak i odmah po izlasku iz frizerskog salona.

Što se tiče stiliziranja, ono ovisi o prirodnoj teksturi kose. Da bi se postigao takav "neuredan" bob, dovoljno je kosu osušiti na zraku ako imate valovitu ili kovrčavu kosu. Pritom je važno koristiti i kvalitetne proizvode poput kreme za kovrče i slanog spreja ili pjene koji će obaviti većinu posla. Nekoliko pramenova u kosi možete i uviti kako biste u kosi stvorili dodatnu dinamiku.

Ako imate prirodno ravnu kosu, a želite opušteni bob, morat ćete se poigrati uvijačem ili peglom za kosu. Njima u kosi treba stvoriti lagani S oblik, a da pritom kosa ostane nedefinirana, odnosno da nije strogo stilizirana. Sprej za suhu kosu odličan je saveznik za dobivanje teksture i dinamike u kosi.

Najučinkovitija ulja za kosu s ružmarinom koja pomažu kod rasta kose i volumena
Kakve stajliš prijateljice! Iva Majoli i Sarah Soker odlična su inspiracija za proljetne stajlinge
Svaki put oduševi modnim izborom: Krade pozornost u hlačama koje se ne bi svatko odvažio kombinirati

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".