Frizura koju je popularizirala Carrie Bradshaw ponovno je in, a stručnjaci kažu kako će steći još veću popularnost

S više od 2 milijarde pregleda na TikToku, hashtag #perm osvaja internet. Čak su i slavne osobe postale fan ove frizure te svoje inače ravne pramene pretvaraju u kovrče ili prihvaćaju njihovu prirodnu teksturu s novootkrivenim guštom.
Vidi originalni članak

Postojalo je vrijeme kada smo mislili da je trajna postala prošlost u svijetu ljepote. No, čini se da su se vratile stisnute kovrče koje podsjećaju na lik Sarah Jessice Parker, Carrie Bradshaw u originalnom Seks i gradu, baš kao kargo hlače iz 90-ih i satenske Mary Janes.

S više od 2 milijarde pregleda na TikToku, hashtag #perm osvaja internet. Čak su i slavne osobe postale fan ove frizure te svoje inače ravne pramene pretvaraju u kovrče ili prihvaćaju njihovu prirodnu teksturu s novootkrivenim guštom.

Ovaj trend pojavio se čak i na Paris Haute Couture Fashion Weeku. Glumica Joely King izgledala je poput Carrie iz 90-ih sa svojim čvrstim uvojcima nonšalantno prebačenim preko jednog ramena na večeri Pomellato 3. srpnja.

“Mislim da se trajna iz 80-ih i 90-ih ponovno oživljava jer smo svi puno uzbuđeniji zbog prihvaćanja naše prirodne teksture, a to znači da je trend kovrča mnogo veći”, kaže frizer Larry King. "Ima smisla da frizeri koriste ta razdoblja kao inspiraciju."

Ako ste dovoljno sretni da ste prirodno blagoslovljeni kovrčama, Larry preporučuje da počnete s dobrom frizurom. "Ovo je početna točka za početak eksperimentiranja s difuzorom vašeg sušila za kosu", kaže on. “U konačnici, želite se prema svojim kovrčama odnositi kao prema svojoj omiljenoj svilenoj košulji: pažljivo ih operite u najboljim mogućim šamponima bez sulfata, zatim nježno njegujte i počešljajte kako ne biste poremetili prirodni uzorak kovrča.”

Prilikom oblikovanja kovrčave kose, Larry dodaje: "Nemojte trljati kosu dok sušite kosu;  umjesto toga utapkajte ga, a zatim nagnite glavu naopako i dopustite da se formiraju prirodni uvojci.” 

Suprotno tome, ako želite lažirati trajnu od Carrie Bradshaw, pronađite nastavak za uvijanje kose s najmanjom cijevi poput olovke. Ne zaboravite kada eksperimentirate da što je štap veći, to su valovi labaviji; što je tanjai, to će vaše kovrče biti zategnutije.

 

Stil Jane Birkin bio je ležeran i boho, ali i dalje ostaje modna ikona svijeta luksuza
Kate Middleton za finale Wimbledona odabrala chic zelenu haljinu i klasične bež salonke od brušene kože
'Zna se da su Zagrepčanke lijepe i da se vole srediti pa sam zaključila da se i ja iz Berlina moram srediti'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".