Frizura koju ćemo viđati po svuda, a profesionalci kažu da je super izbor za svaku dužinu i teksturu

Shag je i dalje in, a svoju popularnost može zahvaliti buntovnoj prirodi zbog koje je relevantan već desetljećima
Vidi originalni članak

Slojevite frizure postale su novi-stari trend u 2019., ali obilježit će i ovu jesen, barem ako je suditi prema riječima frizerskih profesionalaca i popularnih osoba koje već nose it frizuru. Tu dominira shag, a stilistica iz Los Angelesa Holly Seidel kaže kako svoju popularnost može zahvaliti svojoj buntovnoj prirodi koja ga drži relevantnim već desetljećima. 

- Žene žele nositi i istaknuti prirodnu teksturu svoje kose, a shag to omogućuje - rekla je za Allure. U 2023. ta je frizura primjenjiva na svim dužinama - kratkoj, dugoj, midi dužinama, mogućnosti su beskrajne, a frizeri preporučuju stilove koji stvaraju volumen i uokviruju lice. 

- Shag se kreira tako da se stvara dramatičan kontrast slojeva, a naglasak se stavlja na prednji dio kose - pojašnjavaju stručnjaci. Klasičarke će obožavati klasičan shag kakvog nosi Alexa Chung, i to često u kombinaciji sa "zavjesa-šiškama" i dužim slojevima kose. Frizura je posebna zbog šiški, a jednako dobro funkcionira i na tanjoj kosi jer će šiške stvoriti iluziju gustoće.

Kod shaga prirodna tekstura kose dolazi do izražaja pa je popularan izbor shag s prirodnim kovrčama. Kad su u pitanju kovrče, shag je dobro kombinirati sa sofisticiranim šiškama srednje dužine koje će naglasiti obraze i uokviriti lice.

Želite li full šiške, možete isprobati frizuru s kojom smo imali priliku vidjeti i Zendayu prije par godina, a sad je jednako veliki hit. Isprekidani slojevi dugih, kovrčavih pramenova daju beskonačni volumen, što je idealno za osobe s frčkavom kosom. Kod ovakvog boba, važno je redovito održavati duljinu kako kosa ne bi postala preteška i izgubila na volumenu. 

Još inspiracije pronašli smo među celebrity damama pa je tako Taylor Swift napravila mali twist s lob frizurom i dodala teksturirane slojeve koji su odlični za stvaranje volumena na tankoj kosi. Naglasak i težina stavljaju se na šiške, a lakši slojevi su ti koji uokviruju lice.

Traper na traper izgleda jako cool kada se 'isfura' na način kako to radi zgodna modna urednica
Simpatična dama spaja 'nespojivo': Kožna suknja i chic sako izgledaju odlično u kombinaciji s mule cipelama
Izdvojili smo najbolje pernate jakne iz omiljenog high street dućana

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".