Frizura koje Francuskinje obožavaju tijekom ljetnih dana jer je pravi spas od vrućina

Francuska pletenica nije samo funkcionalna, već i estetski privlačna, pružajući savršen način za održavanje kose pod kontrolom tijekom vrućih ljetnih dana.
Vidi originalni članak

Ljeti, kada temperature rastu, žene diljem svijeta traže frizure koje su praktične, a istovremeno elegantne i šarmantne. Francuskinje, poznate po svojoj sofisticiranoj jednostavnosti i nepretencioznom stilu, često se okreću jednoj klasičnoj frizuri koja savršeno odgovara tim kriterijima – francuskoj pletenici.

Francuska pletenica nije samo funkcionalna, već i estetski privlačna, pružajući savršen način za održavanje kose pod kontrolom tijekom vrućih ljetnih dana. Ova frizura drži kosu podalje od vrata i lica, sprječavajući neugodno ljepljenje zbog znoja, a istovremeno izgleda uredno i sofisticirano. Za razliku od mnogih drugih frizura, francuska pletenica ne zahtijeva mnogo truda niti dodatnih proizvoda, čineći je idealnim izborom za užurbane ljetne dane.

Svestranost francuske pletenice je jedna od njenih najvećih prednosti. Može se nositi u različitim prilikama, bilo da se radi o casual izletu, poslovnom sastanku ili večernjem izlasku. Njena prilagodljivost različitim duljinama i teksturama kose čini je univerzalno prihvaćenom i voljenom. Bez obzira na tip kose, francuska pletenica uvijek odiše klasičnom elegancijom, dajući dojam truda i stila, čak i kada je napravljena brzo i spontano.

Izrada francuske pletenice započinje pripremom kose. Čista, suha ili lagano vlažna kosa je najbolja baza za pletenje. Dodavanje malo teksturnog spreja može pomoći u postizanju boljeg gripa. Proces pletenja započinje uzimanjem malog dijela kose s vrha glave i podjelom na tri jednake sekcije. Pletenje se nastavlja standardnom tehnikom: desna sekcija se prebacuje preko srednje, a zatim lijeva preko nove srednje sekcije. Nastavlja se dodavanjem pramenova sa strane dok pletenica ne dođe do potiljka, nakon čega se može nastaviti običnom pletenicom do kraja kose i pričvrstiti gumicom. Za opušteniji i voluminozniji izgled, pramenovi pletenice mogu se lagano povući.

Završni dodiri uključuju pošpricavanje pletenice lakom za kosu kako bi ostala na mjestu tijekom cijelog dana. Dodavanje ukrasnih elemenata poput vrpce ili cvijeta može dodatno podići izgled pletenice, dajući joj osobni pečat. Francuskinje često koriste ove dodatke kako bi istaknule svoju individualnost i stil.

Veliki šoping vodič: Mini torbice za svaki dan i baš svaku kombinaciju
Simpatičan i stajliš trio uljepšat će vam dan! Ove dame znaju kako isfurati crno-bijele kombinacije
Modna dizajnerica čiji stil obožavamo: 'Torbu i suknju sam sama radila, suknja je redizajn jedne stare'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".