Frizura koja je rezervirana za najodvažnije, a veliki je hit na društvenim mrežama

Kovrčavim djevojkama čija kosa raste prema ramenima, kovrčavi bob može dati prekrasan kroj koji pruža savršenu strukturu i okvir.
Vidi originalni članak

Ima nešto u kovrčavom bobu što je tako slatko i privlačno, zar ne? Uz povratak bob frizura na vrh trendova, vidjeli smo brojne izvedbe i iteracije klasičnog boba. No, uvijek volimo vidjeti stil uparen s prekrasnom, prirodnom kovrčavom i valovitom teksturom. Dodaje dimenziju, pokret, individualnost i cijelu tonu osobnosti kroju – plus, sladak je, ženstven i zabavan.

Kovrčavim djevojkama čija kosa raste prema ramenima, kovrčavi bob može dati prekrasan kroj koji pruža savršenu strukturu i okvir. Kao i sa svim ostalim frizurama, važno je uzeti u obzir svoju prirodnu teksturu kada idete na šišanje. Zbog svoje strukture, kovrče imaju tendenciju padati malo više trokutasto, tako da će vam šišanje po kovrčama koje uzima u obzir gdje svaka kovrča pada, dati prilagođeni rez koji lijepo funkcionira s navojima i pregibima. Isto tako, kovrčava kosa više se skuplja kako se suši, pa bi vaš stilist to trebao imati na umu prilikom šišanja.

Što se stiliziranja tiče, ono počinje tuširanjem, pa odaberite proizvode za učvršćivanje kovrča. Kada oblikujete svoj kovrčavi bob, počnite s mokrom kosom. Predlaže se da upotrijebite miks proizvoda za kovrčavu kosu. Možete je zgnječiti ili uvrnuti dijelove kose u glatke i deblje kovrče ili uvojke i raspršiti ih sušilom za kosu postavljenim na srednju temperaturu i nisku brzinu. Zatim osušite s glavom okrenutom naopako.

Ako niste prirodno kovrčavi, možete također poraditi na izgledu. Da biste postigli teksturirane valove, uzmite figaro i uvijajte dijelove različite debljine, izmjenjujući smjer kovrča. Neke bi se trebale uvijati prema licu, dok bi se druge trebale uvijati u stranu. Što je štap tanji, to ćete stvoriti više teksture. I na kraju: izostavite krajeve. Ovo je ključno za dobivanje valovite teksture.

Super par u odličnim zimskim stajlinzima: Sjajno spajaju eleganciju i ležernost!
Divna Ana Bilić u genijalnoj zimskoj kombinaciji: 'Inače sam više tip za minimalizam'
Simpatična i odlična: 'Ako se nešto nameće kao trend, neću to nositi samo jer je trend, a ne sviđa mi se'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".