Frizerka poznatih Hrvatica savjetuje: ove jeseni odrežite šiške!

Teuta Mesaroš otkrila nam je s kojom frizurom ove sezone nema greške
Vidi originalni članak

Nova sezona nerijetko znači i novu frizuru! Često nas prije odlaska u frizerski salon muče brojne nedoumice oko tog kako se ošišati i što bi nam pristajalo, a što ne. Kako bi svaki odlazak salonu bio što bezbolniji, zamolili smo Teutu Mesaroš, stilisticu kose i vlasnicu popularnog zagrebačkog salona "Teuta", da nam otkrije što je trenutno IN i s čime definitivno ne možemo pogriješiti! 

Teuta nam je otkrila kako se ove sezone nosi kraća kosa, osobito kraći bob koji je obilježio proteklu sezone. Govoreći o frizurama koje su idealne za zimu, tvrdi kako ne postoji idealna frizura za zimsko razdoblje, no ono što cure najviše biraju je krajća kosa. Naime, njezino iskustvo govori kako žene baš zimi ne vole dugu kosu s opravdanjem da im smeta zbog šalova, dolčevita i kapa koje nose. 

Djevojke ove jeseni najviše biraju šiške, a poznata stilistica kose tvrdi kako ta mala, a zapravo velika promjena može osvježiti baš svaku frizuru! One pristaju gotovo svakom obliku lica, a samo je bitno izabrati odgovarajući oblik i dužinu šiški.

Teuta je objasnila:

Šiške odlično pristaju na duguljasto/pravokutno lice, a četvrtasto lice podnosi kraće šiške začešljane na stranu. Za okrugli oblik lica preporučujem duge šiške.

Ako vas je strah ošišati šiške jer se bojite kako će vam brzo dosaditi ili ne želite prolaziti ono grozno, prijelazno razdoblje, Teuta i za to ima rješenje. Smatra kako je dovoljno tek zamoliti frizera da stanji šiške, a potom ih razdijeli po sredini ili na stranu, ovisno o obliku lica. 

Konačno, osim oblika i stila frizure, važna je i njezina njega pa Teuta navodi:

Ukoliko ne želite da vam kosa zimi strada, utoliko uložite u dobru hidratantnu masku za kosu. Uz nju uvijek imajte pri ruci ulja jer par kapi ulja može momentalno smiriti kosu od elektriciteta kojeg potencira suhi zrak.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".