Frizerka Katica Topčić otkriva kako pravilno njegovati kosu tijekom i nakon ljeta za vitalnost i sjaj

Za vrijeme odmora, i svojoj kosi možete priuštiti godišnji odmor.
Vidi originalni članak

Nakon sunčanih dana provedenih na plaži, kosa često zahtijeva posebnu njegu kako bi se oporavila od izloženosti suncu, soli i vjetru. Poznata frizerka i vlasnica salona Fabula de Forma, Katica Topčić, dijeli svoje stručne savjete o tome kako pravilno njegovati kosu tijekom i nakon ljeta, kako bi povratili njezinu vitalnost i sjaj.

Za vrijeme odmora, i svojoj kosi možete priuštiti godišnji odmor. Najvažnije je da, kao i svoju kožu, zaštitite kosu s leave in sprejevima koji imaju visoku razinu UV zaštite, poput Kevin Murphy EVERLASTING. COLOUR LEAVE-IN spreja. Kada imate više vremena nego inače, na plaži nanesite bogatu hranjivu masku na tjeme i kosu, a zbog izloženosti suncu, maska će djelovati još učinkovitije, kako je objasnila frizerka.

Masku isperite navečer, a taj postupak ponovite nekoliko dana zaredom. Vrhove možete zaštititi korištenjem raznih ulja, primjerice Kevin Murphy YOUNG.AGAIN, te losionima za brži rast kose koji ljeti djeluju snažnije nego zimi. Vlasnica zagrebačkog salona savjetuje da kosu pustite što češće da se osuši na zraku.

- Prilikom stiliziranja kose, preporučujem proizvode za stiliziranje koji sadrže njegujuće sastojke. Jedan od takvih je Eleven Australia Detangle my hair, leave in sprej za raščešljavanje kose koji se ne ispire. Kosu češljajte češće nego inače s četkama koje su napravljene od prirodne dlake kako biste zagladili vlas i vratili joj sjaj - objasnila je Katica.

- Nakon povratka kući s ljetnog odmora, bilo bi poželjno napraviti dubinski profesionalni tretman njege kako biste ojačali vlas. Savjetujem da koristite kolagen ili vitaminske suplemente te obavezno podrežite vrhove - zaključila je.

U videu pogledajte sve savjete Katice Topčić za njegu kose nakon ljeta:

 

Zgodna studentica odličnu vintage crno-bijelu kombinaciju 'razbila' dodacima u upečatljivoj crvenoj
Prugasta plava košulja ultimativni je ljetni hit koji se može nositi na bezbroj načina, a nikad ne izlazi iz mode
Frizer poznatih otkiva kako dobiti savršenu ljetnu frizuru te tajne o njezi kose za najveći sjaj i ljepotu
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".