Frizeri kažu da je moderna varijanta Rachel frizure sve popularnija i otkrivaju trikove kako je napraviti kod kuće

Prepoznale su je i nove generacije pa je sve veći hit moderna verzija Rachel frizure koja se nalazi u beauty fokusu, a prema retaileru Just My Look, potražnja za ovom frizurom skočila je za 179%.
Vidi originalni članak

Trendovi koji su vladali devedesetim godinama prošlog stoljeća i dalje su sveprisutni, samo svaki od njih dolazi u modernijoj i sofisticiranijoj varijanti. Nosi se jeans vintage prizvuka, kombinacija T-shirta i slip haljine te sandale s platformom, a devedesete vladaju i svijetom ljepote. Točnije, frizura, što potvrđuje moderna varijanta tzv. Rachel frizure koja je jedna od najtraženijih u 2022. godini.

Frizura koju je Jennifer Aniston isfurala kao Rachel u "Prijateljima" bila je instant-hit 1995., kad ju je prvi put pokazala u seriji. Voluminozni rez do ramena s dugačkim slojevima postao je brzo je postao jedna od najtraženijih frizura u salonima u vrijeme kad je serija bila na vrhuncu popularnosti. Ipak, prepoznale su je i nove generacije pa je sve veći hit moderna verzija Rachel frizure koja se nalazi u beauty fokusu, a prema retaileru Just My Look, potražnja za ovom frizurom skočila je za 179%.

Dobra je vijest što frizura i dalje izgleda fenomenalno, a na društvenim mrežama predstavio ju je i vrhunski frizer Sal Salcedo koji je frizuru nazvao "The Rachel 2.0". Frizura donosi pramenove do ključne kosti s "isprekidanim" slojevima duljine do čeljusti koji uokviruju lice. Ipak, loša je vijest ta što je modernu Rachel frizuru nešto teže stilizirati kod kuće, no stručnjaci su za Glamour podijelili nekoliko savjeta koji olakšavaju izradu frizure. 

– Rachel frizura najbolje funkcionira na kosi dužine tik iznad ramena jer nas ta duljina "vraća" u devedesete. Za frizuru je karakteristično mnogo slojeva koji kosi daju voluminoznost i savršeno uokviruju lice, posebno ako je ono srcolikog oblika – kažu.

@asapabes

attempted rachel’s 90s hairstyle 💓

♬ original sound - meme rivera ミ☆

U prvom je koraku nužno osigurati da je kosa lepršava i lagana, a najbolje je frizuru stilizirati odmah nakon pranja, odnosno savjet je da ne prođe predugo vremena nakon što ste oprali kosu. Najbolji saveznik za modernu Rachel frizuru bit će šampon za povećanje volumena. 

Dok je kosa još vlažna, u drugom koraku, nanesite na nju par kapi ulja ili seruma kako bi kosa dobila glatku teksturu za stiliziranje. U trećem koraku "finiširate" look i kosu sušite okruglom četkom. Izbjegavajte ravnanje jer će to oduzeti volumen koji ste stvorili.

Frizura je hit i na TikToku pa se iza hashtaga #rachelgreen trenutno može naći više od 1,9 milijardi pregleda videa, dok #rachelgreenhair ima 1,3 milijuna pregleda.

 

Tenisice kakve nosi direktorica financija na špici još nismo vidjeli: Odlično izgledaju u kombinaciji s mini-haljinom od jeansa

Gradom je prošetala neke od najvećih ljetnih trendova, no zvijezda stajlinga bio je komplet zbog kojeg se istaknula na špici

Od samo par komada stvorila je ljetni stajling bez greške: Natikače poput njezinih apsolutni su hit već godinama

Njezina razigrana kombinacija pravo je osvježenje na zagrebačkim ulicama, a naglasak je stavila na zanimljive detalje

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".