Frizeri iz šest popularnih zagrebačkih salona otkrivaju najveće trendove u kosi za proljeće

Frizerski stručnjaci iz PRIMEvision salona, Evelin, Viklera i ruža, Do šminke i frizure za pol' vure, Frida Hair salona i The Artis studija najavili su najveće trendove u novoj, proljetnoj sezoni
Vidi originalni članak

Proljeće je pred vratima, a nova sezona uvijek je u znaku i novih modnih i beauty trendova. Nakon zimskog sna i vremena kojeg smo ponajviše provodili kod kuće, većina je željna promjene. Ako i sami razmišljate o novom imidžu, no nemate ideje kakvu biste promjenu napravili, inspirirajte se savjetima zagrebačkih frizera koji su s nama podijelili sve o najnovijim trendovima u svijetu frizura i boja za kosu koje će dominirati nadolazećim proljećem. 

Ivan Pervan, kreativni voditelj PRIMEvision salona, kaže kako klijentice najviše traže valove na više načina jer se s tom frizurom osjećaju najbolje te im ona drugo traje.

- Kao frizer stilist pratim trendove, ali ne predlažem trendove uvijek klijentima ako mislim da im neće pristajati zbog oblika lica ili same osobnosti. Moja preporuka je zdrava, sjajna i njegovana kosa koja je uvijek u trendu. Osim toga, bujne, elegantne i bogate kovrče su in. Ipak, valovi su vječna klasika i bit će prisutni na scenu, bez obzira na trendove. Što se tiče reza, bob definitivno ima nasljednicu. Riječ je o shag frizuri. Prednost takve frizure je ta što ne traži puno posla i pogodna je za različite strukture i duljine kose. Riječ je o vrlo chic frizuri sedamdesetih, moderniziranoj verziji raskošnih, razbarušenih tekstura sa šiškama. Kad je riječ o bojama za kosu, nose se prirodni tonovi, kao i blond nijanse s toplim, pješčanim tonovima - pojasnio je Pervan. 

Iz walk in salona Vikler i ruž kažu kako su početak ove godine obilježile frizure koje daju prirodan izgled i lako se održavaju, poput mekih šiški te ravne kose po dužini, što olakšava formiranje frizure i kod kuće.

- Kad su u pitanju boje, najtraženije su bile ginger i čokoladne nijanse, no što se više približavamo sunčanom periodu godine i kose postaju svjetlije i razigranije, baš poput nas samih. Tako se pramenovi boje meda i svih pješčanih nijansi ponovno penju na tron. Što se tiče frizura, s mekim prijelazima i paž frizurama nikad nećete pogriješiti. U proljeće je dobro malo skratiti kosu kako bi dobila na svježini, gipkosti i zdravim izgledu. Jednolične boje treba prošarati, a balayage tehnika idealna je, baš kao i babylights s kojima svijetle kose dobiju osjenčan izgled. U proljetnim trendovima naglasak je na volumenu, a to se postiže ekstenzijama koje su nam glavni saveznici. Najčešće se one koriste za dobivanje željene dužine, što nije njihova isključiva funkcija, već i davanje toliko željenog efekta guste kose - pojašnjavaju stručnjaci iz Viklera i ruža. 

Napominju kako je zdrava kosa prioritet jer na oštećenoj kosi ništa neće izgledati dobro:

- Uvijek to ponavljamo, ali zdrava kosa je prioritet. Na oštećenoj kosi ništa neće izgledati dobro. U salonu odaberite profesionalne proizvode za njegu te personalizirane koktele za kosu koje miješamo za klijente nakon analize i prema njihovim potrebama te ampule koje će nahraniti, hidratizirati i obnoviti kosu i vlasište. Tek onda možemo krenuti s tretiranjem i promjenama. Pramenovi su definitivno najbolji način osvježavanja izgleda kose i stavljanja naglaska na ono što klijent želi. Postoje brojne tehnike, a iskusni stručnjak uvijek će znati preporučiti pravi odabir. Ponekad je dovoljno osjenčati dio kose koja uokviruje lice kako bi se dobio efektan izgled i osvježenje, a i pomladio osobu jer pravilno odrađeni pramenovi mogu imati anti-age učinak.

Dodaju kako su se u posljednjih godinu dana smanjili odlasci u frizerske salone pa su se radile i manje zahtjevne frizure i koristili tonovi koji su najbliži prirodnim. No, kažu kako to polako postaje prošlost jer se trendovi ponovno prate, a s dobrom frizurom, kako kažu u salonu, sve je lakše. 

- Što se tiče frizura za svaki dan, u našem salonu žene traže sve vrste valova, a u posljednje vrijeme hit je 'afro' frizura koja djeluje neukrotivo i daje posebnu energiju cijelom izgledu. Tu su i omiljene 'fen frizure' rađene s četkama od prirodne dlake koje zaglađuju kosu i daju joj prirodan sjaj, mekoću i volumen - zaključili su iz Viklera i ruža.

Evelin Benković, vlasnica salona Evelin, kaže kako su ultra-trend šiške kakve su se nosile osamdesetih godina, u shaggy stilu, kao i baby bangs. Takve šiške, s laganom "fudbalerkom" pokazale su Miley Cyrus i Rihanna, dok su šiške osamdesetih nešto poput "zastor-šiški", samo što daju volumen oko lica. 

- Veliki trend je i slojevito šišanje. Znači, nema više preravnih bobova, nego se više radi na graduaciji i teksturi kose. Recimo, totalni "comeback" doživio je luksuzan izgled frizure i kose, što znači da se na prvu mora vidjeti da je kosa njegovana, odnosno da je u nju uloženo vremena, znanja i truda. Tako balayage pramenovi nisu baš više nešto in, jer je kosa tako izgledala više messy, nego se rade fini meltovi, odnosno prijelazi, gdje se te boje lijepo prelijevaju; imaju topliji ili hladniji korijen pa prema jako svijetlim vrhovima. Tu su i ukrasne šiške koje se lijepo spuštaju do početka nosa ili do obraza, više u obliku polumjeseca. Njima se škarama daje lagana tekstura pa se dobije volumen, što je super i kad se nosi u kombinaciji s punđom ili repom - pojašnjava frizerka.

Evelin dodaje da, kad su u pitanju boje, veliki su hit hladni tonovi, iako ne pristaju svima, a sve su kuće među svojim novitetima predstavile boje dima, od skroz tamne do skroz svijetle. 

- Što se tiče stiliziranja kose, jako je moderno feniranje na velike četke, da se dobije ekstra volumen. Tome ide u prilog slojevito šišanje, a takvu frizuru nose Kate Middleton, Jennifer Lopez... Naglasak je na luksuznoj, njegovanoj i sjajnoj kosi. Do sad smo imali opciju da je naglasak na posvijetljenim i istanjenim kosama, sada je to stvar prošlosti. Nema tanjenja, nego se radi klasično, slojevito šišanje - rekla nam je vlasnica Evelina.

Iz Frida Hair salona kažu kako je s dolaskom sunčanih dana, sve u znaku svijetlih i vedrijih boja pa tako i klijentice traže blond nijanse, babylights pramenove u bež tonovima, svjetlosmeđu boju s pramenovima koji izgledaju što prirodnije, poput osunčane kose...

- Volumen je uvijek in, a frizure s puno volumena i dalje su hit i naše klijentice ga obožavaju. Što se tiče šišanja, u trendu je postepeno šišanje bez strogih linija, u proljeće i ljeto je sve nekako opuštenije pa tako i frizure koje kasnije klijentice mogu jednostavno održavati kod kuće. Bob polako izlazi iz mode, a vraćaju se šiške i to pogotovo one koje podsjećaju na "zavjese" - kaže Marina Ivanković, vlasnica salona, i dodaje da klijenticama u salonu uvijek savjetuju kontinuiranu njegu kose jer ju je potrebno hidratizirati nakon mjeseci suhog zraka u zatvorenim, grijanim prostorima. 

- Proljeće je vrijeme da svoju "žednu" kosu nahranite i omogućite joj predivan prirodni sjaj koji će je pratiti u nadolazećem razdoblju. U Frida Hair Salonu imamo različite tretmane njege kose koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama naših klijentica - kaže vlasnica salona. 

Anamarija Veseli iz The Artis Studija kaže kako proljeće i sunce znače i promjene na kosi, a u prvi plan dolazi njezin prirodni sjaj:

- Balayage je i dalje prisutan, samo ga sada više volimo u pješčanom tonu te ga naglašavmo postepenim šišanjem oko lica ili tzv. "zavjesa" šiškama koje se savršeno uklapaju u prirodan look. Uz balayage i dugu kosu, bob šišan oštrim linijama je također najtraženija frizura.

Dodaje kako su se klijentice takav prirodan look naučile održavati kod kuće, a pojedine klijentice usudile su se i same napraviti neke korake pa su se prvi puta bojale, a neke i ošišale.

- Ono što nas najviše veseli je da su gotovo svi unijeli rutinu njege kose kod kuće. Nadalje, totalna suprotnost prirodnom looku su zaglađene, stilizirane frizure te veliki, neukrotivi volumen koji nikada ne izlazi iz mode - zaključuju iz The Artis Studija.

Ana Kuštre, stilistica kose u salonu Do šminke i frizure za pol vure kaže kako u proljetnoj sezoni inspiraciju crpe iz prirode pa je pastel must have. Kad su u pitanju dužine kose, kaže kako se nose različite dužine, no prednjači bob frizura.

- Ako ste tip od boja, onda prigrlite divne pastelne nijanse koje se rade kompleksnih tehnikama pa vodite brigu da kosa bude njegovana i lijepo obrađena u lepršavu ravnu frizuru ili u skroz opuštenim valovima. Ako ste više za neutralne nijanse, minival se na velika vrata vraća baš ove sezone. Čupave kovrče super su odabir za sve one koji vole volumen. Ne brinite, današnje kemikalije za kovrčanje kose nježne su i štite kosu prilikom tretmana. Ono što nas veže uz čupave i kovrčave frizure su posebne tehnike šišanja pa se svakako savjetujte s majstorima koji se razumiju u takva oblikovanja kose - poručila je Kuštre.

Atraktivnoj Michelle izvrsno pristaje kombinacija mini-suknje, trendi čizama i kožne jakne
'Često nosim kaubojke, imam 8 pari. Čak ih nosim i s djecom u park, rijetko biram tenisice'
Vlasnica popularnog zagrebačkog salona otkriva najpopularnije manikure za proljeće pred nama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".