Frizeri iz popularnih zagrebačkih salona ispričali su nam sve o trendovima u kosi za ovo ljeto

Stručnjake za kosu pitali smo što se nosi ove tople sezone, a imaju super beauty formule kako da kosa izgleda bolje nego ikad
Vidi originalni članak

Zašto ovaj godišnji odmor ne biste započeli s novom frizurom ili malo drugačijom boje kose od one koju ste nosili tijekom cijele godine? Ako ste u potrazi za beauty inspiracijom, ideje smo potražili kod frizera iz zagrebačkih salona koji uvijek imaju odlične savjete i jako dobro znaju što se nosi.

Ivan Pervan iz PRIMEvision salona rekao je za Divu da ovog ljeta prevladavaju pješčani tonovi s naglasom svjetlijih pramenova koji uokviruju lice.

- Najtraženija je frizura blowout s volumenom, kao i lagano prelomljena kosa, tzv. beach waves. Najpraktičnije frizure tijekom ljeta su one podignute, odnosno hair up pa se novi neobavezna punđa s dodatkom svilene marame, kao i rep s ukrasnim gumicama u kombinaciji sa sitnim pletenicama - ispričao je Pervan. 

Iz popularnog walk in salona Vikler i ruž kažu kako su i dalje hit tehnike bojanja kose balayage i babylight pramenovi. Oni su idealni jer kosa izgleda prirodno osjenčana i naglašena je na pravim mjestima koje želimo istaknuti.

- Boja pramenova usklađuje se s podlogom i jako je bitno da nema velikih kontrasta. Takve frizure već vladaju društvenim mrežama, a njihova tajna je i lako održavanje, pogotovo ljeti jer će sunce još dodatno posvijetliti pramenove i dobit ćete savršen efekt - pojašnjavaju za Divu stručnjaci iz Viklera i ruža. 

Kad su u pitanju frizure, stavljaju naglasak na one messy, kao i opuštene i voluminozne. U njihovom se stvaranju mogu koristiti i ekstenzije za koje iz salona kažu da su odličan ljetni saveznik.

-  Cilj je ovog ljeta da frizura izgleda kao da se niste ni trudili. Njegujte kosu kvalitetnim preparatima i sačuvajte je od isušivanja, prioritet je da ostane zdrava, a za jesen vam pripremamo novitete - poručili su iz salona. 

Iz Frida Hair Salona imaju jasna pravila kad su u pitanju trendovi za ovo ljeto - opušteno, opušteno i osunčano!

- S dolaskom sunčanih dana, sve je u znaku svijetlih i vedrijih boja pa jednako tako i naše klijentice traže blonde nijanse,  babylights pramenove u bež tonovima, svijetlo smeđe boje s pramenovima koji izgledaju što prirodnije, poput osunčane kose - govori Marina Ivanković i dodaje da je volumen uvijek in, a voluminozne frizure i dalje su hit. 

Što se tiče šišanja, Ivanković kaže da je u trendu stepenasto šišanje bez strogih linija jer je u ljetnim danima sve nekako opuštenije, pa tako i frizure koje kasnije klijentice mogu jednostavno održavati kod kuće. 

- Ono što uvijek savjetujemo našim klijenticama je kontinuirana njega kose, kosu treba hidratizirati i pripremiti za sunce. Najbolja priprema za ljeto je nahraniti "žednu" kosu i omogućiti joj predivan prirodni sjaj koji će je pratiti u nadolazećem razdoblju. U Frida Hair Salonu imamo različite tretmane njege kose koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama naših klijentica. I za kraj, nezaobilazan dodatak svakoj ljetnoj frizuri je Frida Hair mašna za kosu koja je idealna za ljetne opuštene frizure poput punđe, pletenica ili visokog repa. Ako se pak odlučite za "mokre" valove, možete ih učiniti posebnima s Frida Hair mašnom koja se pretvara u traku za glavu - ispričala je vlasnica popularnog salona. 

Evelin Benković, vlasnica salona Evelin, stavlja naglasak na maksimalnu teksturu koja je lagana valovita i meka. Tu su i verzije fudbalerke kakvu je pokazala Nika Turković, kao i još mnogo klijentica u salonu Evelin.

- Imamo i kao "grivastu" kosu i wolf šiške koje su jako prozračne i podsjećaju na sedamdesete godine prošlog stoljeća. One imaju dozu seksepila, a ljeti su posebno hit jer se nose te prirodne kovrče, kao i kosa koja je osušena na zraku. Svi brendovi su lansirali odlične proizvode bez parabena, sulfata i silikona pa jedan takav trend diktira i određene proizvode za stiliziranje kose. Trendovi su apsolutno ležerni, prirodni i jako "meki", s obzirom na to da imamo dosta eklektične i jake boje ovog ljeta. Brendovi su jako eksponirali boje poput ružičaste, crvene, žute i zelene, u kombinaciji s crnim. Ovo ljeto je jako koloritno, nije riječ o laganim, nježnim i sofisticiranim tonovima, nego baš jarkim bojama - pojašnjava Evelin i dodaje da, što se tiče boja u kosi, globalni je hit blonde posvijetljena kosa.

Ima je Billy Eilish za koju kaže da odlično nosi još jedan trend, wolf cut koji je istovremeno ležeran, pomalo messy, ženstven, ali jako cool i ima punkerski prizvuk. 

- Tu se radi o tzv. "britanskim" rezovima koji se vraćaju svakih 10-15 godina. Prije su to bile frizure s "repastim" vrhovima, a sad se opet vraća takva frizura, no umjesto ispeglane kose, imamo prirodan i fluidan teksture. Kod kratkih su to fudbalerke, a imamo i duge varijante. Tu su i tzv. "zavjesa-šiške" koje su totalno mekane - pojašnjava vlasnica zagrebačkog salona.

Što se tiče boja u kosi, sve su monokromatske, prirodne, a vrhovi su lagano posvijetljeni.

- Nema nekih "usiljenih" boja kose, no pretpostavljam da će zima biti puno teža, u smislu tamnih, čokoladnih, bakrenih tonova. Ljeto smo pustili da prevladava fluidan izgled, da previše ne opterećujemo kosu. Izraste, naravno, treba obojiti, ali je naglasak na prirodnijem izgledu kose - kaže Evelin koja apsolutni imperativ stavlja na njegu kose, što kroz maske i hidrataciju, kako na vlasište, tako i na dužinu. 

- Da bi se kosa prirodno sušila, ona mora biti adekvatno njegovana. Svi oni koji kažu da im kosa nije lijepa kad se suši prirodno, znači da nemaju dobar proizvod za njegu kose, kao ni za stiliziranje - pojašnjava. 

Benković se dotaknula i ukrasa u kosi, gdje su najveći trend marame, rajfovi, scrunchieji, sedamdesete su totalno hit. 


Prekrasna Vinkovčanka osvojila nas je svojom jednostavnošću: Blista u plavoj haljini i zlatnim sandalama
Izdanje Mirjane Rakić u kakvom je ne viđamo često: Haljina jarke boje pristaje joj izvrsno
Znamo kada počinje sniženje u Zari! Izdvojili smo najbolje komade po sniženim cijenama
Doktorica znanosti u efektnoj je haljini bila prava zvijezda zagrebačke špice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".