Frizeri iz pet popularnih zagrebačkih salona otkrivaju najveće trendove za 2021. godinu

Svaki od trendova uvijek treba prilagoditi sebi i vlastitom lifestyleu, a na što ćemo staviti naglasak, otkrili su nam frizeri iz pet popularnih zagrebačkih frizerskih salona: Pervan Hair Salon, Evelin, Vikler i ruž, Artis studio i Frida Hair Salon.
Vidi originalni članak

Nova godina sa sobom uvijek donosi i zanimljive trendove u modnom i beauty svijetu, a veliko zanima uvijek postoji za frizure - kako ćemo se šišati, koje će tehnike bojanja biti hit, vraća li se neka zaboravljena frizura u modernijem ruhu...? Naravno, svaki od trendova uvijek treba prilagoditi sebi i vlastitom lifestyleu, a na što ćemo staviti naglasak, otkrili su nam frizeri iz pet popularnih zagrebačkih frizerskih salona: Pervan Hair Salon, Evelin, Vikler i ruž, Artis studio i Frida Hair Salon

Ivan Pervan iz Pervan Hair Salona kao najveći trend za 2021. najavljuje tzv. shag frizuru.

Ona je slojevita, neuredna i puna teksture. Shag super funkcionira na dugoj, ali i na kraćoj dužini, a lako ju je oblikovati jer je samim šišanjem dobila teksturu.

- Ovakav tip frizure i mekog šišanja pristaje na svim dužinama, od poluduge do duge kose. Također, poželjno ju je kombinirati s kraćim šiškama koje uokviruju lice, a idealan je i u kombinaciji s velikim kovrčama. 

Evelin Benković, vlasnica salona Evelin, kaže da će u prvom planu biti šišanje jer je, unatrag dvije godine, naglasak bio na koloraciji i pramenovima. Prema onome što vidi da se događa na svjetskoj sceni, vraća se u modu personalizirano šišanje:

- Do sad su bili dugi pramenovi pa balayage pa ombre pa razne tehnike, ali sad je trend super-personalizacija u šišanju koja se pojavila još sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je prvi put tehnika šišanja stavljena na papir od strane frizerskog maga i vizionara Vidala Sassoona. U Velikoj Britaniji Tony&Guy napravio je u frizurama totalni povratak sedamdesetih pa su trend shag frizure, šiške koje prekrivaju čelo, u obliku zastora ili skroz kratke. Tu je i pixie frizura koja je kratka ili poluduga. 

Evelin kaže da nas čeka razdoblje šišanja s određenim "krojem" koji je baš prilagođen svakoj osobi. Šišanje navodi kao osnovu svega jer voli prilagoditi tehniku šišanja određenoj osobi. Vraća se i Rachel frizura, odnosno slojevito šišanje pa se rade pramenovi kod kojih su manja odstupanja od baze i pramenova:

- Posebne tehnike šišanja zahtijevaju mirnije koloracije. Bazirala bih se na neke umjerenije, soft varijante, tako da razlike u pramenovima budu jedan do dva tona. Tako se postiže tekstura kose i naglašava se slojevito šišanje.

Evelin dodaje da su se žene okrenule posebnim tehnikama šišanja, a frizerima je to prilika za kreativnost.

- Vratile su se baš sedamdesete kad je jako bila izražena osobnost, kad je naglasak bilo na biti drugačiji i biti svoj. Autentičnost je na prvom mjestu pa pretpostavljam da frizure biti nešto smjelije, a mi smo s tim u salonu već krenuli - zaključila je Evelin. 

Arijana Barić vlasnica je popularnog zagrebačkog walk in salona Vikler i ruž, a kao jedan od trendova navodi nešto duži paž, odnosno lob do ramena ili malo preko.

- Kad govorimo o dužini kose, trebamo biti realni da žene pod kraću kosu smatraju do ispod brade, dakle bob ili paž frizura. Te se dužine stalno mijenjaju, ali to je razumljivo s obzirom na to da su to dužine koje se lako održavaju i samostalno. Moram naglasiti da takve frizure jako lijepo izgledaju kada dobiju na volumenu, a možemo ih upotpuniti ekstenzijama koje nikada ne izlaze iz mode -kaže Arijana. Kao razliku u odnosu na proošlu godinu navodi mekše rezove, koji su do sada bili stroži i zahtjevniji.

- Naglasak treba posebno staviti na šiške koje će biti skroz meko oblikovane s istanjenim vrhovima, kako bi izgledale što prirodnije. Kad je riječ o boji kose, nema dvojbe da će se nastaviti apsolutni hit tople boje kose u svim mogućim tonovima i nijansama jer ih je lakše održavati, s obzirom na to da svi, više-manje, imamo topli podton. Nosit će se od tamne čokolade do ginger i zlatno plave, uz razne kombinacije tehnika i freestyle pramenova koji su sve traženiji - pojašnjava vlasnica salona.

I dok su proteklih godina bili jako popularni valovi u kosi u svim varijacijama, u 2021. će popularne biti tzv. fen-frizure, a poželjan će biti izgled koji poručuje: "Nisam sad došla od frizera".

- To su frizure rađene na četke od prirodne dlake, zaglađene i s puno volumena. Cure koje se ne vole fenirati također će doći na svoje jer će prirodno sušenje i messy look biti in - rekla je Arijana. 

Nikolina Barać iz Artis studija kaže kako je u centru pozornosti, kao i uvijek, njegovana i bujna kosa.

- Skratite vrhove, igrajte se bojama. Nježni bakreni tonovi idealni su za zimski period. Ošišajte kosu slojevito da dobijete volumen s kojim ćete moći svaki dan slagati nove frizure, pa makar samo promijenili mjesto razdjeljku. Slojevito, bogato, glamurozno, na krajevima s blagim valovima; takva frizura više neće biti rezervirana samo za večernje izlaske pa samo hrabro! - kaže vlasnica Artisa.

Dodaje da ne trebamo zaboraviti da i kraća kosa može istaknuti nečiju osobnost pa predlaže varijantu s laganim pramenovima koji će kosi dati sjaj i malo svježine.

- Za odvažne, na velika se vrata vraćaju šiške. One su uvijek dilema radi održavanja, ali niti to nije više presudno jer i one mogu biti neuredne i s volumenom pa će nježno uokviriti svako lice, kaže Nikolina i poručuje:

- Što prirodnije, jednostavnije, neopterećeno, a opet s dozom glamura i volumena!

Marina Ivanković, vlasnica Frida Hair Salona, kaže da su topliji tonovi hit u frizerskim salonima čim krene hladna zima:

- Tamniji tonovi i toplije nijanse boja poput čokoladno smeđe, bakrene i zagasito plave najveći su trend u ovom periodu godine. Dok je još do nedavno bob frizura bila hit, sada već polako gubi na popularnosti te se kosa šiša neformalnije bez strogih linija. Oko lica se preporučuje šišanje u „repovima“, lepršaviji stil i ležerniji stil koji je na kraju i jednostavniji za održavanje kod kuće.

Marina dodaje kako je volumen uvijek u modi pa niti ove zime nije drugačija situacija:

- Iako nema velikih okupljanja i druženja, volumen će vam popraviti raspoloženje i izgledat ćete odlično na online sastancima i prezentacijama.

Vlasnica Frida Hair Salona dodala je da njihove klijentice pripadaju generaciji milenijalaca koji prate nešto drugačije trendove.

- Pletenice, podignute ležerne frizure te umetci u jarkim bojama su ono što one preferiraju. U taj look, ali i općenito mnogo ležerniji način života, odlično se uklapaju Frida gumice izrađene od baršuna i umjetne kože koje će svako frizuru učiniti cool - pojasnila je Marina. 

Je li istina da dlake nakon brijanja brže rastu i da su deblje? Evo što o tome kažu stručnjaci!
Ovaj trio sa špice nije mogao proći nezamijećeno: U njihovom modnom rječniku, riječ 'monotono' - ne postoji!
Donna Vekić kombinaciju sportskih tenisica i klasičnog kaputa upotpunila personaliziranom dizajnerskom torbom
Najbolje sa sniženja iz omiljenih dućana: Čizme od 119,90 do 279,90 kn koje se isplati kupiti sada i nositi sezonama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".