Eyebrows on fleek

Obrve našem licu daju karakter. No kako nam mogu uljepšati lice, tako nas mogu i poružnjeti. Izbjegnite pogreške uz naš mali priručnik za njegu i oblikovanje obrva.
Vidi originalni članak

 1. OKVIR LICA

Izraz “Eyebrows on fleek” često čujemo, a danas imati savršene obrve znači vješto se koristiti make-upom, ali i vječno paziti da su one uredne. Lijepa obrva otvorit će lice, naglasiti njegove prednosti i dati dozu zavodljivosti, dok će loše oblikovana obrva napraviti sve obrnuto. Upravo zato izbjegavajte se povesti za tipom obrve koji je popularan; mudrije je pratiti prirodnu liniju obrva i samo ih nadograditi. I zapamtite, previše čupkanja nikome ne koristi!

2. OLOVKE ZA PRECIZNE

Olovka nije najlakši alat za stvaranje idealne obrve jer zahtijeva preciznu ruku i dobro poznavanje vlastitih obrva, no njome možete izraditi predivan luk kada se na nju naviknete. Olovkom možete i lako pretjerati i napraviti umjetnu obrvu, koja će napadno privlačiti pogled, pa dok se ne izvježbate – ne izlazite iz kuće!

OLOVKA Veluxe Brow Liner “Deep Brunette”, 157 kn, M•A•C (M•A•C)

OLOVKA Eyebrow Designer “05 Soft Blonde”, 12,90 kn, Essence (Bipa)

3. MOĆNA PALETICA

Najlakše su za rukovanje male palete za obrve koje ima u ponudi svaki brend. Nude dva sjenila i vosak za fiksiranje obrva, a njihovom gradacijom možete stvoriti vrlo prirodan izgled. 

PALETA ZA OBRVE Eyebrow Palette “Mid Brown”, 114,90 kn, Eyelure (PinkPanda.hr)

4. TREND: PRIRODNO

Ove sezone nose se prirodne obrve! To ne znači da ih ne smijete jako počupati, treba odstraniti samo višak. Savjet stručnjaka je sljedeći: čupkajte gledajući izdaleka jer tek tako ćete dobiti dojam kako bi obrva trebala izgledati. Za gustoću i rast predlažemo mazanje ricinusovim uljem, a za upotpunjen izgled decentno popunjavanje sjenilom ili voskastom olovkom.

5. NOVI HIT

“It” obrve napravljene su jednim potezom voskastom olovkom u boji i onda dotjerane crtkanjem sitnih dlačica sjenilom. Ova kombinacija daje vrlo prirodan dojam!

OLOVKA ZA OBRVE "Big Brow Pencil “Lingering”, 157 kn, M•A•C (M•A•C)

6. UPADLJIVO ILI NENAMETLJIVO

Kod obrva su najčešće važne suprotnosti: kontrastne jake obrve ili decentne i vrlo prirodne. I jedne i druge su sasvim u redu ako vam lijepo stoje, a u to ćete se najlakše uvjeriti isprobate li i jedne i druge nekoliko tjedana. Neke djevojke stvorene su za platinastu kosu i tamnosmeđe obrve, dok će druge zasjati tek s obrvama u boji kose.

7. TEKSTURA: GEL

U posljednje vrijeme obrve je popularno dotjerati gelovima u boji. S njima je lako pretjerati, no kada se naviknete, praktični su jer istodobno boje nevidljive dlačice, popunjavaju obrvu i fiksiraju je. Na kraju krajeva, možete odabrati i bezbojan gel kojim ćete samo fiksirati obrve nakon popunjavanja sjenilom ili olovkom.

BEZBOJNI GEL Brow Shaping Gel, 49,90 kn, H&M (H&M)

GEL ZA OBRVE Tinted Brow Gel “Caramel”, 199,90 kn, Anastasia Beverly Hills (PinkPanda.hr)

VODOOTPORNA KREMA ZA OBRVE Aqua Brow “15”, 179 kn, Make Up For Ever (www.makeupforever.hr)

8.  MOGUĆNOSTI JE BESKRAJ

Obrve možete dotjerati i tzv. pomadeom, proizvodom koji teksturom podsjeća na mješavinu moussea i gela. Upotrijebiti možete nakošeni kist za obrve koji sadrži i češljić. Preporučuje se i kombinacija pomadea isjenila za prirodniji dojam i manje jake obrve.

POMADE  Brow Pomade “Soft Brown”, 52,90 kn, Freedom (PinkPanda.hr)

KIST Make Me Pretty Eyebrow Comb, 21,90 kn, Essence (Kozmo)

SJENILO Eyebrow Shadow “03”, 44,99 kn, Aura (Kozmo)

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".