Eterična ulja koja volimo

U zadnje vrijeme više ljudi počinje koristiti eterična ulja koja svojim prirodnim sastojcima pomažu u njezi kože. Kako nam dolaze hladnija vremena naša koža zahtjeva dodatnu zaštitu, a mi vam donosimo četiri ulja koja ove zime svakako morate imati.
Vidi originalni članak

BOROVICA
Eterično ulje borovice pripazite kako koristite jer je veoma jaki diuretik. Najčešće se koristi u čajevima,te ga možemo pronaći u preparatima za tretiranje celulita. Kombinira se s drugim protuupalnim uljima poput limunskog eukaliptusa. Uobičajene koncentracije su 1-5%.

ČAJEVAC
Antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva ključna su kod ovog eteričnog ulja. Čajevac odlično pomaže kod svih oblika dišnih infekcija, a posebno je dobar u borbi sa kožom, tj. kod kožnih infekcija i akni. Zanimljiva činjenica je ta da su Aboridžini njime liječili brojne bolesti tisućama godina prije nego što otkriveno da ima dvanaest puta jače antiseptičko djelovanje od mnogih lijekova.

MANDARINA
Voće jeseni svojim notama relaksira, a zbog ugodnog mirisa nazivaju ga „ulje dječje radosti“. Eterično ulje mandarine najčešće se primjenjuje kod nesanica, stresa, uznemirenosti i depresija, ali također je djelotvorno kod alergija i astme.  Osim što je bogato vitaminom C, koristi se u recepturama protiv strija za trudnice. 

LAVANDA
Za lavandu se može reći da je najpoznatije ulje u aromaterapiji. Zbog svog umirujućeg djelovanja može se koristiti kod bolnih menstruacija ili neugodnih probavnih problema. Savjet za korištenje: par kapi nanesite na zapešće i utrljavajte u kožu kako bi se riješili stresa. Najčešće vrste lavande, odnosno eteričnih ulja koje nalazimo na tržištu su prava lavanda, širokolisna lavanda, španjolska lavanda i lavandini.  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".