Efekt "staklene" kože: Poslušajte savjete domaće vizažistice i postignite najpopularniji beauty look

Staklena koža ili "glass skin" je efekt koji se postiže pravilnom njegom kože i određenim načinom šminkanja. Kako to postići, objasnila nam je naša poznata vizažistica Seka Kožul.
Vidi originalni članak

Prenaglašeni sjaj i mogućnost kože da reflektira svijetlo - riječ je o efektu "staklene" kože, trendu koji je zaludio mnoge žene, ali i vizažiste i vizažistice. Ako ga i sami želite isprobati, no mislite da niste dovoljno vješti, nema problema! 

Pitali smo vizažisticu Seku Kožul što je tako posebno u ovom trendu i kako možemo same postići takav look

- U moru beauty trendova zadnjih godina posebno me fascinira glass skin efekt koji sve više obožavaju pripadnice ljepšeg spola. Ta tzv. „staklena koža“, potječe od Korejki kojima je uvijek bilo bitno da izgledaju mlado, svježe, svijetlo i sjajno. Naravno da ta vrsta mladosti ne dolazi sad i odmah, nego su tu potrebne godine njege, pažnje i posvećenosti njezi lica, kako bi se postigla skoro pa idealna i čista koža, blistava i sjajna.

Što god radili na koži, a pogotovo na koži lica, trebate imati na umu da je najbitnije njezino zdravlje. Ipak je ljepota pola zdravlja. 

- Osnovno i prvo pravilo je čuvanje kože lica od sunca i štetnih vanjskih utjecaja da bi što manje dolazilo do iritacija i preranog starenja kože, upozorava Seka Kožul.

Iako mnoge žene misle da je za staklenu kožu potrebna samo velika količina highlightera, Seka Kožul ističe da prvo treba nahraniti kožu - kako izvana, tako i iznutra. 

- Redovan piling kojim uklanjamo mrtve stanice i dobivamo željenu glatkoću, potom hidratantni gelovi i serumi za postizanje željenog sjaja. Jako je bitna i unutarnja hidratacija pa je preporuka piti što više obične vode. Obnovu će ubrzati i proizvodi koji sadrže vitamin B5 i termalnu vodu jer su savršeni ovlaživači.

Nakon navedenih koraka za njegu kože slijedi šminka, a ova vizažistica otkriva svoje male praktične trikove:

- I tek tada, nakon predane njege, dodajte i malo make upaa, istaknite ljepotu do kraja. Moj mali trik koji uvijek pali kod šminkanja za postizanje svježine ide u 3 koraka: hidratantni serum ili krema, rumenilo, pa tek onda preko rumenila puder, naravno, u light varijanti.

Vlasnica popularnog zagrebačkog salona otkriva koje su najpopularnije manikure ovog ljeta
Iz pet zagrebačkih frizerskih salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za ovo ljeto
Ako ni po ljeti ne odustajete od pudera, imamo nekoliko favorita koji su na licu prozračni i lagani
Ako vodite bitku s kožom sklonom nepravilnostima, vrijeme je da doznate više o ovoj super kiselini

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".