Editors Pick: Usne boje vruće trešnje

Smiješno je reći da je nešto tako klasično, bezvremensko, poput crvenog ruža "trend", no svaka sezona izrodi novu crvenu nijansu kao svoj favorit. Ni ovo proljeće i ljeto nisu bili iznimka pa je nova IT boja tzv. vruća trešnja.
Vidi originalni članak

Vruća trešnja je moja trend tema u aktualnom magazinu Diva, no s obzirom na vibrantnost i svježinu koju donosi, ali i činjenicu da je ovaj trend zaista jedan od najvećih ove sezone, vjerujem da zaslužuje još koji redak.

Bilo da prihvaćate ime vruće trešnje, kako je naziva MAC, ili pak alternativno ime kandirana jabuka, s oba odabira nećete pogriješiti jer u spektar ove boje spadaju svi tonovi crvene boje s primjesom narančaste i ružičaste. Znate li da legendarni "Ruby Woo" ruž, koji mnogi smatraju "pravom" crvenom, u stvari ima primjesu ružičaste? Upravo zato, i on spada u odabir kada je u pitanju "friška" crvena. Pitate se kako kreće ovaj trend? Vruća trešnja je žestoko zaživjela na modnim pistama, i tako se nametnula kao trend, kojega su samo poduprijeli modni brendovi izdajući proizvode u tom spektru nijansi. Ovu crvenu vidjeli smo na pisti Desiguala, Oscara De La Rente, Gilesa, Veronique Branquinho, Vivienne Westwood Red Label... 

Kao veliki fan crvene, primijetila sam kako u svojem kozmetičkom "kraljevstvu" imam nekoliko crvenih nijansi kojima se stalno ispočetka vračam. Iako u stvari preferiram tamnije tonove crvene, "živi" crveni ruževi pravi su boost energije i imaju moć osvježavanja cijelog izgleda. U drugu ruku, ovakvi ruževi su pravi magnet za poglede, pa razumijem kako ih se svaka žena ne usudi nositi. Hrabre će svakako birati nijanse s narančastim pigmentom, primjerice divan MAC-ov retro matte tekući ruž u nijansi "Quite The Standout" ili Wet N Wildov megalast ruž "Purty Persimmon", dok će one nešto sramežljivije posegnuti za crvenom s ružičastim pigmentima poput već spomenutog Ruby Wooa ili pak Givenchyjeva Rouge Interdit ruž imena "Rouge Cancan". Ako su navedene opcije i dalje suviše jake za vas, usne možete ukrotiti miješanjem sa žutim pigmentom, kako su to vizažisti učinili na reviji brenda Kenzo, koji crvenim usnama daje neobičan narančasto-smeđi ton koji djeluje vrlo otkačeno, ali istovremeno i damski.  

Kako ulazimo u period povratak wet looka na usnama, dakle u carstvo masnih (ali ne ljepljivih!) glossova, hot cherry možete pronaći i u ovoj teksturi, s visokim sjajem, no tada predlažem da ostatak looka držite decentnim kako cijeli dojam ne bi bio suviše napadan. Klasičan odabir su ruževi za usne, bilo kremasti ili matirani, kao i tekući ruž za usne, kojim možete kreirati grafički perfektne usnice. Ipak, jedan od novih trendova je i rušenje svih fiktivnih crti i granica (time ne mislim na precrtavanje, iako rugala se sova sjeni:)), pa probajte boju na usne nanijeti prstima, lagano tapkajući. Tako će prirodan rub usnice dobiti divan sfumato efekt koji je pritom i vrlo seksi - nekako neodoljivo nonšalantan.

Moram li podijeliti trend na već klasične opcije, za dan ili za večer, rekla bi da jednako dobro funkcionira za obje prilike, posebice uzmemo li u obzir kako trend vruće trešnje pretpostavlja zaista puno nijansi. Apsolutno sam sigurna da se u ovom trendu može pronaći baš svaka od vas - samo treba imati strpljenja pronaći tu savršenu nijansu za vaš ten!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".