Editors pick: U Pragu s MAC cosmetics

FOTO: privatni album FOTO: privatni album FOTO: privatni album FOTO: privatni album FOTO: privatni album
Proveli smo tri dana u predivnom snježnom Pragu s MAC kozmetikom upoznavajući beauty trendove za nadolazeće proljeće i ljeto
Vidi originalni članak

Nakon deset godina, Prag i češki MAC ponovno su dobili priliku organizirati trend prezentaciju u svome prelijepom gradu, i zaista su otišli korak dalje kako bi nam sve trendove za proljeće/ljeto 2016. detaljno objasnili. Trendove nam je dobio čast prezentirati MAC-ov senior make up artist, Parižanin Tom Sapin, koji nam je prolazeći kroz make up lookove koje je izrađivao za imena kao što su Missoni, Emilio Pucci, Issey Miyake i Gareth Pugh, dao jasne odrednice onoga što je za novu sezonu IN, a što OUT. 

U vrlo moderno i simplificirano uređenom ambijentu prvo smo dobili priliku pogledati dinamičnu trend prezentaciju, a zatim je na scenu stupio Sapin koji je sljedećih sat i pol proveo razlamajući glavne MAC trendove na bitne faktore, pritom naglašavajući bitnost tehnike, ali i tekstura samih proizvoda.

Iako su trendovi na pisti jedno, a ono što vidimo na ulici drugo, mogu vam najaviti kako je contouring totalno out, u modu dolazi art pristup šminkanju i kirurška preciznost više i nije toliko poželjna... Zasad ću vam toliko otkriti, jer vas puni pregled beauty trendova uz ključne MAC proizvode sezone očekuje isključivo u magazinu Diva za veljaču - vjerujte mi, ostat ćete oduševljeni!

Nakon relaksirajuće pauze, uslijedio je dio fokusiran na tehniku, Master Class za make up artiste, ponovno pod palicom Toma Sapina. Prezentirao nam je dva beauty looka koja su i dobar miks nadolazećih trendova; Prvu djevojku našminkao je prikladno za editorijal, s 60's retro očima i neon usnama, dok je druga djevojka bila idealna prozračna "beachy" varijanta; Oba looka zahtijevaju mirnu ruku, no inače ćete ih vrlo jednostavno moći rekreirati.

Kao neke od proizvoda koje ćete zasigurno potražiti u MAC-u vrlo brzo su debela olovka za obrve koja ima voskastu strukturu i obrve definira u samo nekoliko poteza, tekući ruž (koji je već sada dostupan u zagrebačkom MAC-u!) koji ostavlja matirani finiš na usnama, no dodatno ih ne isušuje, a dolazi u pregršt boja, maskara sa zatupljenim vrhom koja je specifično stvorena za davanje duljine i volumena trepavicama, ali i jednostavnije stvaranje čupkavih trepavica i CC krema u kompaktnoj varijanti, koja je idealan omjer između sjajnog i mat finiša, pa ostavlja vrlo prirodan dojam na licu. 

Ovo, naravno, nije sve što vas očekuje u MAC-u i na području ljepote za uvijek inspirativno proljeće i ljeto, no možemo reći da je ono što dolazi svježe i odvažno - baš ono što nam treba nakon godine dana contouringa i cut-crease očiju.  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".