Editors Pick: Trend alert - ponovno imamo pastelno proljeće!

Iako su pastelni tonovi u proljeće nešto kao i cvijeće u proljeće (#groundbreaking), ove nježne tonove teško je zaobići i ove sezone.
Vidi originalni članak

Ovaj beauty trend možda nije završio na listi MAC-ovih trendova, no njegovu jačinu su potvrdili mnogobrojni drugi brendovi, kao i dizajneri koji su nježne make up lookove rado šetali svojim modnim pistama; samo neki od njih su Chanel, Diane von Furstenberg i Dior. 

Kada kažemo "pastelno" vjerojatno vam prvo napamet pada boja mentola, jer je ona dominirala zadnje "beauty" pastelne sezone, druga po redu je ružičasta, no rezervirana za usne i obraze, zatim ljubičasta koja se djelomično pronašla i na kapcima, dok se zelena i plava i nisu previše pojavljivale. Ove sezone ipak dolazi svojevrstan zaokret; nježna narančasta i žuta pojavljuju se kao poželjne nijanse za kapke i nokte, zelena uvelike eksperimentira po očima, dok se ružičasta pojavljuje u total ružičastom looku (kapci, obrazi, usne, nokti), no najviše iznenađuje kao svjež odabir za kapke. 

Jedna od donedavno odbojnih, a sada ponovno privlačnih kombinacija je plavo sjenilo i ružičasti ruž. Nikada neću zaboraviti sliku velike količine baby plavoga sjenila na kapcima i biserno ružičastog ruža na usnama sredovječnih dama, koje sam najčešće u jednom periodu ranog tinejdžerstva viđala po Splitu i naprosto su me sablažnjavale. No kako trendovi stalno kruže, a mi se uvijek otpočetka naviknemo na isti koji je tek djelomično prilagođen sadašnjici, ovaj look nije toliko iznenađujuć; na jesen se u modu vračaju 80-e, a ovim izgleda i u ljepotu. 

Fantastično zeleno sjenilo sa sitnim zelenim sjajnim česticama natjeralo me na prvu probu svijetlo zelenog sjenila u životu, bez obzira na onu "zeleno ništa ne čini na zelenim očima", ali izgleda da je upravo taj pastelni ton učinio svoje i dodatno ih istaknuo. Nešto nesigurnija bila sam s ružičastim sjenilom (bila sam prava Barbie!), no istovremeno me oduševila svježina i upečatljivost koju daje cijelom licu. Najbljeđi tonovi već spomenutih boja toliko su decentni da su prikladni za različite dnevne situacije, dok oni izraženiji mogu zalutati i u kasne večernje sate. Osim već dobro uhodanih mat ruževa, ovo proljeće eksperimentirajte sa sjajilima u narančastim i ružičastim nijansama, jer se ona vračaju na velika vrata.

Za neke od najboljih novih make up proizvoda za pastelne make up lookove pričekat ćete svibanjsko izdanje magazina Diva (na kioscima od 14. svibnja!) u kojem sam se s temom uhvatila u koštac. Do tada - testirajte nestašnost nježnih boja!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".