Editors pick: Testiramo novi Bourjois City Radiance puder i korektor

Već u startu možemo zaključiti kako tržište vrvi puderima i korektorima; brendovi svakih nekoliko mjeseci izbacuju nove nijanse, formule i teksture kojima nas pokušavaju osvojiti, i naravno, zadržati. Upravo zato pudere ne kupujem. Čini mi se da je potraga za onim pravim komplicirana koliko i potraga za muškarcem iz snova, s obzirom na to da uvijek jedan ima nešto što onaj drugi nema, i obrnuto.
Vidi originalni članak

Već sam nekoliko godina vjerni fan najobičnije Garnierove BB kreme, koja koliko čujem, baš i ne odgovara većini, no meni daje ten kakav mnogi često zamjenjuju s nekim skupim puderom. Da se ne lažemo, nešto je u genetici, a nešto i u mnogobrojnim mazanjima kremicama. Kada sam na prijedlog dobila testiranje novog Bourjois pudera i korektora nisam očekivala mnogo, baš iz navedenih razloga, no dala sam im priliku da me osvoje. I to kako su...

City Radiance novi je puder brenda Bourjois koji tvrdi da je zaštitnik kože. U prilog mu idu zaštitni faktor 30, UVA zaštita i zaštitni film koji kožu štiti od štetnih vanjskih utjecaja. Dolazi u 6 nijansi, ne zatvara pore i pritom garantira blistav, ujednačen ten. Korektor istoimena brenda zove se Radiance Reveal, sadrži vodu iz glečera s Mont Blanca, hijaluronsku kiselinu i dolazi u tri nijanse. Oboje garantiraju i 24 satnu hidrataciju. Na prvu zaista zvuče fantastično, no ruku na srce, opekli smo se i na boljima i gorima. 

City Radiance puder u nijansi "02 Vanilla" ima blagi žućkasti podton i idealno paše mom bijednom, ali žućkastom tenu. Na prvu osjeti se jak osvježavajuć miris (sadrži parfem!) koji ne nestaje i neko vrijeme na licu, no ne mogu reći da je pretjeran ili odbojan, iako vjerujem da bi neke djevojke mogao zasmetati. Njegova tekstura je gusta, asocira na miks gela i kreme za lice, no za cijelo lice vam ne treba mnogo proizvoda i lako se i ujednačeno razmazuje po koži. Pokrivenost koju ostavlja je slaba do srednje, iako se djelomično da i nadograditi. Na licu nema baš nikakvu težinu, ostavlja osjećaj BB kreme, a lice čini lijepo sjajnim. 

Radiance Reveal korektor u nijansi "01 Ivory" nema žućkasto izražen podton, već je više bež i hladniji. S puderom dijeli miris, ali ne i teksturu; korektor je više tekuće teksture, koja se vrlo lako razmazuje (ima tipičan spužvica aplikator), i djeluje kao iluminator jer je blago blistav, pa njime ne bi pokrivala prištiće, već je idealan za naglašavanje svijetlih točaka na licu i pokrivanje ne pretjerano izraženih podočnjaka. Kao ni puder, ne ostavlja težinu na licu, niti daje ikakav tzv. "cakey" dojam. 

Puder i korektor nosila sam tijekom cijeloga vikenda, za različite prigode i s više i manje make upa, čime sam dobila dovoljno vremena da procijenim bi li ih nastavila koristiti ili ne. Puder me apsolutno razoružao. Dio mene čak odbija povjerovati da će od sada ulagati u puder i u BB kremu, jer mi se osjećaj koji ostavlja na licu, uz izražen sjaj, veoma svidio. Imam svega nekoliko izraženih borica na licu u koje se, ako City Radiance dodatno ne matiram puderom u kamenu, i ne ističu pretjerano, a tijekom dana ostavlja poprilično hidratiziran izgled kože. Na mjestima na kojima vam se lice više masti sigurno će se blago skinuti, no to mu ne zamjeram. S druge strane, korektor nema dovoljnu pokrivnu moć kako bi zaustavio pretjerano taman izgled mojih podočnjaka, iako ga vidim za posvjetljivanje sredine lica. Djevojke sa zahvalnim okoočnim područjem mogle bi ga obožavati jer u male borice praktički ne ulazi. 

Ako ste tip koji voli punu pokrivenost, ne preporučujem nove Bourjois proizvode. Međutim, želite li nositi taj prozračan, svježi, blistavi i jedva primjetan make up look koji je sada vrlo u trendu, s ovim blagim puderom ne možete pogriješiti jer je za to kao stvoren, dok će vam korektor biti idealan za nenametljive podočnjake i posvjetljivanje lica. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".