Editors Pick: Testirali smo najsjajnije suho ulje na tržištu - Olival!

Svi koji me poznaju znaju da sam uvijek bila slaba na šljokice. Ne znam kako je ta opsesija opstala od djetinjstva, ali opako se zadržala i zato se danas moram suzdržavati na sve šljokičavo što vidim - srećom, osim u kozmetici.
Vidi originalni članak

Ne sramim se, barem ne sasvim, što me može kupiti i najveća glupost, ako je u šljokicama. Nedavno sam u Berlinu kupila losion u The Body Shopu samo zato što na njemu piše da ima "instant glow", a u MAC-u Strobe cream iako sam sasvim svjesna toga da ne znam "raditi" s tekućim highlighterima. Long story short, skupi losion nema sjaja, a Strobe cream u mojoj maloj crnoj ladici čeka bolje dane i ljeto kad ću ga stavljati po goloj koži, jer što je sigurno, sigurno je.

Upravo zato sam i jedna od onih koja kući ima čak 4 suha, zlatna ulja. Pogađate, svi sa šljokicama. Svi fantastično mirišu, poznatih su brendova i lijepo se presijavaju, no samo jedan od njih uistinu ima šljokice i daje mi onaj "disko kugla" sjaj za kojim žudim. Olival. 

Ljubav s Olivalovim suhim uljem, tzv. čarobnim zlatnim uljem, krenula je prije nekoliko tjedana kada sam ga dobila za recenziranje. Naravno, uopće nije bilo upitno hoću li se svaki dan svojevoljno kupati u šljokicama... I to sasvim legitimno, za posao!

Olivalovo čarobno zlatno ulje mješavina je 5 prirodnih ulja koja njeguju i hidratiziraju kožu lica, kose i tijela. S obzirom na to da je suho ulje, pretpostavlja brzo upijanje u kožu/kosu, a kako sadrži zlatne čestice pretpostavlja i lijepi sjaj. Iz vlastitog dojma mogu reći da je ulje već na prvi pogled vrlo šljokičavo, a tekstura mu je kao kod prosječnog ulja. Miris mu je slatkast, ali asocira me na ljeto. Ulje dolazi u bočici od 50 ml, i cijena mu je 119,90 kn. 

Za početak, tekstura ulja na koži je vrlo fina. Lako se razmazuje i ostavlja osjetan miris, koji meni uistinu nije problematičan. Ono što mi je osobno vrlo bitno je da se brzo upija, jer apsolutno organski ne podnosim osjećaj masnoće ili ljepljivosti kože; ulje se sasvim upije u roku od 10-ak minuta. Međutim, ono što ostaje nakon upijanja je prava perverzija - osim što ostavlja vidne zlatno/brončane šljokice, kožu pritom i lagano tamni pa djeluje kao kakav bronzer. Kao lošu stranu mogu navesti samo činjenicu da se šljokice lako prenesu s vremenom s kože na ostatak odjeće, ali samo u vidu sjajnih čestica. Mene, očekivano, ni to nije smetalo.

Nakon nekoliko tjedana korištenja, što u dnevnim, što u večernjim prilikama, mogu bez pretjerivanja zaključiti kako mi je upravo Olivalovo šljokičavo ulje i najdraže šljokičavo suho ulje na tržištu. Brzo se upija, blago tamni kožu i ostavlja vidljive šljokice - svoj posao odrađuje savršeno i baš zato ga svima preporučujem. Kao objektivne mane mogu navesti sljedeće: ako niste pasionirani ljubitelj šljokica poput mene, možda ćete htjeti decentniju opciju, a možda će vas i smetati intenzivniji slatkasti miris. Ipak, nekako i uz sve to, sumnjam da će vas ostaviti imunima. 

Šteta što taj sjaj nisam mogla bolje uhvatiti na fotki (nisam htjela raditi blogerski swatch na ruci, to mi je malo passé), ali sam poprilično sigurna da u kombinaciji sjajnih šljokičavih nogu od Olivala i s Mary Lou highlighterom na licu radim pravu pomutnju na zagrebačkim prometnicama; kao radi previše sjaja pa smetam vozačima, kužite? :)

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".