Editors Pick: "Spider lashes" trepavice su beauty trend za hrabre!

U jednom periodu života svi smo nosili tzv. "spider lashes" trepavice jer nismo znali staviti maskaru kako spada, danas je to pak jedan od najvećih beauty trendova sezone...
Vidi originalni članak

Koliko god to bilo smiješno, ali i tipično za industriju mode i ljepote, stvari koje nam naprosto nisu išle od ruke sad su posljednji krik mode; ponekad savršenstvo vidimo u sasvim nesavršenim stvarima. Izgleda da su na jednak način promišljali mnogobrojni vizažisti kada su stvarali nove lookove za ljeto, jer je pista vrvjela ovakvim statement trepavicama. Prije svega, moram naglasiti kako je ovo, konačno, comeback trepavica u beauty, koje su iz nama ženama vrlo neobjašnjivih razloga, bile totalno šikanirane. Kažem nama ženama, jer nam je MAC-ov vizažist Tom Sapin pričao kako muškarci uopće ne kuže tu vezu između žene i maskare, njenih trepavica u globalu. U biti, ne kužim je ni ja, ali ne smije mi se dogoditi da mi ponestane maskare u kozmetičkoj torbici... :)

No krenimo od početka, što su u stvari spider lashes? Iako beauty vloggerice često upotrebljavaju ovaj pojam za duge trepavice s puno maskare koja se zatim lagano zgruda, radi se o trepavicama s nekoliko slojeva maskare koja po nekoliko trepavica slijepi zajedno pa trepavice ostavljaju dojam paukovih nogica. Ovakve trepavice nazivaju i trepavicama porculanske lutke, jer daju taj "creepy" pogled.  

Ipak, s njima nećete izgledati kao strašilo jer se mogu isfurati na više načina; Primjerice, u jednom od Divinih modnih editorijala Saša Joković ih je isfurao na vrlo romantičnu foru, uz prirodan ten i decentno obojene usne, a možete ih napraviti i vrlo svježima uz primjerice vibrantan crveno-narančasti ruž. Zgodno poigravanje spider lashes trendom vidjeli smo na pisti Marnija i Thomasa Taita, gdje su na prirodne trepavice s maskarom vrlo nasumično lijepljene parcijalne (ili rezane) umjetne trepavice, čime se taj "broken doll" efekt dodatno pojačao - ovo je zaista pomicanje granica trenda, ali mislim da je fenomenalan look za one koji se ne boje neobičnih pogleda u gradu. 

Ovakve trepavice izvrsna su zamjena za smokey eye, posebice ako ostavite malo razmazani kapak od nanošenja slojeva maskare, jer daju taj rock chic osjećaj, koji je vrlo cool za večernje prilike. A s druge strane, jako su lako nosive preko dana; Jednostavne su, svježe i zaigrane. Kako sam perfekcionist po prirodi, jako teško na kraj izlazim sa lookovima koje moram napraviti nemarno - jer ja i nemarno pokušavam izvesti savršeno nemarno, pa sam se s ovim trepavicama malo duže igrala, koristila dvije maskare i ljepila ih prstima. Ovo nije prvi put da ih nosim, no s njima izgleda nikada ne mogu izgledati loše pa su zbilja dobar odabir za ljeto - ako ostanu takve kakve jesu, super su, a ako se otope, daju dodatan štih looku pa je opet dobro!

Ono što priznajem je da se jako teško skidaju (maskaru topite tako da vaticu natopljenu micelarnom ili nekim odstranjivačem make upa držite naslonjenu na kapak nekoliko minuta inače ćete si počupati nekoliko trepavica) i da se ljudima oko vas baš i neće svidjeti, jer izgleda kao da se niste pretjerano potrudili. No baš vas briga što drugi ne prate zbivanja u beauty industriji i najvruće trendove, ionako se šminkamo zbog sebe, a ne zbog drugih. Zar ne? Ja svakako kažem - probajte!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".