Editors Pick: S Niveom u Kopenhagenu

FOTO: privatni album/ U Christianshavnu FOTO: privatni album/ Predivan Kopenhagen iz autobusa FOTO: privatni album/ Mala sirena FOTO: privatni album/ Welcome cookies FOTO: privatni album/ Trend walk Kopenhagenom FOTO: privatni album/ Paleo hrana u Butcher's Labu FOTO: privatni album/ Hotel Kong Arthur FOTO: privatni album/ S kolegicama iz Nivee, Glorije i Cosmopolitana FOTO: privatni album/ S Nivea Face & Body Trends prezentacija FOTO: privatni album/ Nivea Face & Body prezentacije FOTO: privatni album/ S Nivea Face & Body trends prezentacija FOTO: privatni album/ S Nivea Face & Body Trends prezentacija FOTO: privatni album/ Paludan Bogcafe
Odlazak u Kopenhagen predivno je iskustvo, no kada imate tu povlasticu da vas vodi jedan od najvećih kozmetičkih brendova na svijetu, iskustvo postaje nezaboravno.
Vidi originalni članak

Nivea je brend uz koji odrastamo i onaj kojem prvom vjerujemo, no ovim press putovanjem otkrila sam kako su više od puke kompanije, već je cijela njihova filozofija okrenuta ka brizi prema svakom klijentu i poboljšanju kvalitete života. 

Već smo pri slijetanju dobili malu turu autobusom kroz Kopenhagen, koji će rijetke ostaviti ravnodušnima već na prvi pogled. Bilo da ste fan njihove stare ili nove arhitekture, miks obje daje mu karakterističan šarm, koji se posebno ističe pod suncem. Imali smo sreću da baš sletimo na predivan sunčan dan! Prvo predavanje pokazalo je kako ovo nije tipičan beauty event jer su nam najavili kako ćemo hodati Kopenhagenom (ukupno 7 kilometara!) i pokušati odgovoriti na pitanje što je danas luksuz, kroz proučavanje nove kreativne energije koja kola ovim, neupitno cool, europskim gradom. Lokacije koje smo posjećivali redom su bile neobične: Popularan hotel iz 60-ih danskog dizajnera Arnea Jacobsena, željeznički kolodvor, Khora studio za virtualnu realnost, Studio 10 za Ikea prototipe, Butcher's Lab cross fit centar i restoran... Upravo bi se na ova tri i zadržala, jer su pokazali kako Kopenhagen živi nekim novim životnim stilom, gdje je sve podređeno zdravom duhu i tijelu, kulturi i znanosti, i prije svega, poticanju mladih. 

Khora studio za virtualnu realnost sastavljen je od mladih kreativaca i stručnjaka koji rade na promoviranju prednosti virtualne realnosti i stvaranju softvera za isti. Prednost virtualne realnosti vidljiv je u njegovim znanstvenim, edukativnim, ali i zabavnim karakteristikama, čime je prikladna za svaku dob. Khorin uređaj za VR, u maniri Google Cardboarda, dobili smo na poklon pa i dalje svako malo pogledam u kakvu se novu priču može ušetati, a nadodamo li na to priliku isprobavanja najrazvijenijeg uređaja za virtualnu realnost dosad, Oculus Rifta, ovo je zaista bilo nezaboravno iskustvo. Studio 10 pak pokazuje kako zabava i posao mogu ići ruku pod ruku, jer tamo skupina mladih dizajnira novitete za švedski brend Ikea, organizira glazbeni festival i pritom promišlja o temama poput stvaranja izdržljive hrane uz koju će se moći prehraniti čovječanstvo u budućnosti. Butcher's Lab je sirova oaza zdravlja koja spaja popularnu disciplinu za izgradnju tijela cross fit s paleo kuhinjom. Iako u početku nejasan koncept, pokazao nam je kako novi luksuz ne leži u centru grada, glamuru, mogućnosti biranja i komunikacije s cijelim svijetom, već u osami, jednostavnosti, relaksaciji, svojevrsnom povratku prirodi i kooperaciji s drugima. 

Ideju luksuzna života koju su nam prikazali u Kopenhagenu, Nivea je vješto pretočila u svoje nove proizvode za njegu lica i tijela. Uz ideju kupaone kao oaze mira, novim proizvodima žele pružiti mini SPA iskustvo u kojem ćemo se relaksirati i ispuniti novom, pozitivnom energijom. Novi proizvodi kojima ćemo pobuditi osjetila su gel za tuširanje sa shea maslacem i kakaovcem, serum s perlama i novom tehnologijom za učvršćivanje kože koja djeluje iz dubine kože, mlijeko za čišćenje lica koji je ujedno prvi proizvod za čišćenje i hidrataciju kože, kao i nove britvice s pomičnim glavama koje su savršeno prilagođene ženskim oblinama (one se već prodaju kod nas!). Što ih većina dijeli? Nezamjenjiv miris Nivea "plave" kreme, koja se sada pojavljuje u sve većem broju Nivea proizvoda, što za njegu što za higijenu. Miris je ovjekovječen i u parfemu, koji nažalost nije dostupan na našem tržištu već samo u Njemačkoj i Austriji, no vjerujte mi na riječ, za njega se vrijedi potegnuti preko granice - miris koji asocira na toplinu i njegu, a pritom miriše na neopisivu čistoću, nešto je što ćete htjeti stalno otpočetka mirisati, tim više što na svačiju kožu sjeda nešto drugačije. Pritom, jeste li znali da legendaran Nivea miris sadrži, između ostaloga, sandalovinu, lavandu, mandarinu, bergamot i ružu, a da se Nivea krema može jesti? Pregršt fun factsa dao nam je Nivein vrlo simpatičan znanstvenik Heiner Max, koji je uspješno opstao u sasvim ženskom društvu i pritom odgovarao na svako naše "tipično žensko" pitanje - kao i da koriste prave dijamante u svojim proizvodima za kosu! Imala sam priliku naučiti i kako vježbati yogu licem, od stručnjakinje Charlotte Laulund, što pospješuje izgled i sjaj kože, ali i pomaže u uklanjanju bora i stvaranju tzv. fit lica.

Nakon ovog poslovnog dijela, kojega je vrlo šarmantna Suzanne izvrsno izvela uz svoj njemačko-danski tim, ne smijem zaboraviti spomenuti ni fantastične ručkove i večere koje smo imali u različitim kopenhaškim restoranima, pa između ostaloga i u Marv & Ben restoranu s jednom Michelinovom zvjezdicom, gdje smo isprobali parfemsku večeru. Jedno od najljepših iskustava je neupitno i upoznavanje kolegica, beauty urednica iz regije, s kojima sam vrlo ugodno provela vrijeme na večerama i šetnjama... Grad se pokazao kao zanimljiv, vrlo stylish i siguran, iako skup, no u njega ćete se poželjeti vratiti. 

S novim Nivea proizvodima upoznavat ću vas kako dolaze u prodaju u Hrvatskoj, no već sada vam mogu reći kako vas neki noviteti neće ostaviti ravnodušnima. Ako sam prije imala kakvu sumnju oko toga koliko je zaista truda i rada uloženo u stvaranje pojedina Niveina proizvoda, sada znam da iza ovog pristupačnog, a kvalitetnog kozmetičkog brenda, stoji mašinerija ljudi koja kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete kože lica, tijela i kose, pritom ne testirajući proizvode na životinjama i naglašavajući bitnost brige, njege i ljubavi. Nivea je uistinu idilična i iskrena.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".