Editors Pick: Puder i tonirana krema koji će vam lice - poboljšati!

Dosad nikada nisam imala potrebu isprobati toniranu kremu, no jedna mi se našla na putu; iako, ne bilo koja već nova brenda Avene, kao i njihov kompaktni puder.
Vidi originalni članak

Laboratorij Avene temelje postavlja na "kliničkom" pristupu njezi kože, koju želi riješiti ciljano i kvalitetno. Upravo zato njihova je cijena nešto viša, no zato znate da ćete njihovim proizvodom zaista riješiti problem. Uz proizvode za recenziranje, toniranu kremu i kompaktni puder, na poklon sam dobila i Avene termalnu vodicu koja kožu fantastično smiruje, kao i kremu za lice s zaštitnim faktorom 20 s kojom sam zadovoljna, no nisam oduševljena. Ipak, priču ću bazirati isključivo na sljedeća dva proizvoda: Hydrance Optimale SPF 30 tonirana krema za lice te Couvrance mozaični puder. 

Hydrance Optimale dolazi u dvije vrste, legere i riche tj. laganu i bogatu verziju, dok obje krasi vrlo gusta tekstura i boja na granici ružičaste, ljubičaste, bronce i lososa. Miris koji sadrži je specifičan za Avene proizvoda, a činjenica da ima zaštitu 30, izvrsna je za svakodnevno nanošenje. Mozaični puder Couvrance dolazi u tri nijanse: Prozračni (za matiranje), prirodni sjaj (za suptilan prirodni sjaj) i brončani (za davanje topline licu). Puder dolazi u tipičnom pakiranju za kompaktne pudere, no ističe ga zaigran izgled. Miris nije izražen, kao ni sjajne čestice koje daju vrlo prirodan sjaj. 

Proizvode sam koristila nekoliko tjedana i došla do sljedećih zaključaka, koje ću prekinuti digresijom; Avene proizvodi pretežito se baziraju na suhu i više osjetljivu kožu što moja nije čime testiranje njihovih novih proizvoda u startu može biti problem. Hydrance Optimale Legere SPF 30 na mene je ostavila vrlo neobičan dojam; oduševila me činjenica što ima visoki zaštitni faktor, kao i kako hranjiv osjećaj ostavlja na koži, no njena estetska funkcija tek je polovično ostvarena. Potrebno ju je nanositi u sitnim točkicama na dijelove lica, pa tek onda dobro razmazati, jer njena gusta tekstura onemogućava dobro stapanje s kožom ako nije ujednačeno nanesena. Istina je kako ona ujednačava boju tena, no moja blijeda koža uz njenu je nijansu izgledala crveno narančasto. Ipak, primijetila sam da se ta nijansa izbalansira tijekom vremena, pa je samo početni dojam, i dojam prvih nekoliko sati vrlo topao i prirodno sjajan, a zatim normalne boje vašega tena. Krema dolazi, nažalost, samo u ovoj nijansi koju su procijenili kao idealnu nijansu kože za naše područje, s čime se ne mogu složiti jer vjerujem kako sjeda divno na različite tonove kože no na blijedoj koži djeluje "šokantno". Pritom imajte na umu da ovaj proizvod ne daje pokrivenost, već samo boju. 

Couvrance puder testirala sam u nijansi "prirodni sjaj". Za početak, radi se o vrlo efektnom proizvodu koji omogućava raznovrsno korištenje radi svojih mnogobrojnih šarenih pločica. Njegova funkcija je lagano matiranje kože uz ostavljanje prirodna svilenkasta sjaja koži, a služi kao i završni pečat šminki. Predviđeno je koristiti ga velikim kistom i nanositi ga na lice i vrat, uz što nudi i vrlo blagu pokrivenost. Kao i kod tonirane kreme, njegova nijansa je nešto toplija, no za razliku od nje nudi opcije nijansi čime ga možemo prilagoditi našem tenu. Kada se nanese preko tonirane kreme preko cijeloga lica lijepo je "ukroti", makar joj da još jedan tamniji ton. Nanese li se na običnu kremu za lice, daje joj matiranost i ujednačenost tena, a nanese li se u baking tehnici, primjerice na područje ispod očiju, ne funkcionira jer nije toliko "agresivan". Ovaj proizvod mi se svidio! Vjerujem da ću ga uz postepeno tamnjenje kože sve više nositi, a svakako ću ga i dalje nanositi uz prvo termalnu vodicu, zatim kremu za lice i tek onda puder, u maniri u kojoj mi je ovu super kombinaciju za njegu lica predložio Gordon Espinet iz MAC Cosmetics.

Smatram kako je jako bitno shvatiti kako se radi o proizvodima koji ciljano rješavaju probleme kože, koji su najčešće vezani uz njenu kritičnu suhoću ili pak izraženu masnoću. Kako moja koža nije takva, nisam se bazirala na učinkovitosti samih proizvoda (nisam primijetila značajnu promjenu!), već na to kako posao odrađuju dekorativno. Ovi proizvodi omogućuju vam istovremenu brigu o licu, kao i što vam daju dozu zaštite, što će oporavku vašega lica ako imate jedan od navedenih problema puno značiti. Imate li suhu kožu, bez puno estetskih problema, ova tonirana krema i puder biti će vaši najbolji prijatelji ovoga ljeta, ako imate masnu kožu preporučila bi ovaj puder koji zbog svoja kompaktna izgleda i ogledala možete samo baciti u torbicu i iskontrolirati sebum u slučaju da podivlja, dok će oni s normalnom kožom i nešto tamnijim tenom, uživati u njenim dekorativnim blagodatima - i u mojoj knjizi to je sasvim dovoljno!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".