Editors Pick: Prvi smo isprobali MAC x Charlotte Olympia make up kolekciju

Prvi smo isprobali komade iz nadolazeće limitirane kolekcije Charlotte Olympije za MAC, koja u prodaju dolazi u travnju.
Vidi originalni članak

Teško je ne obožavati sve što stvori vješta dizajnerica asesoara Charlotte Olympia, pa tako i make up. Iako u ovim vodama dosad nije plivala, izgleda da je spajanje njenog retro šarma i dekorativne kozmetike bio pun pogodak. Naravno, oduševljenje kada sam primila tri produkta iz njene kolekcije bilo je vanserijsko, ipak odlučila sam zaključke donositi nakon testiranja, jer sam se previše puta uvjerila u to kako lijep paket ponekad znači samo lijep paket. 

MAC x Charlotte Olympia kolekcija inspirirana je pin-up djevojkama i filmskim divama minulog zlatnog perioda Hollywooda, što je očigledno vidljivo u vrlo elegantnom zlatnom pakiranju s prozirnim elementima, na kojima je jasno istaknuta i paukova mreža, njen logo. Izbor make up proizvoda, kao i boja, također odiše profinjenošću, pa tako nudi vrlo klasične tonove crvene, uz zlatnu i smeđu, u obliku ruža, tuša za oči, maskare i sjenila. Kolekcija je nadopunjena preslatkom kozmetičkom torbicom, ogledalom, uvijačem za trepavice, kistovima i blot filmom, čime u stvari, kao kolekcija, nudi make up esenciju u malome. 

Kod mene su "završili" tuš, ruž i kremasta baza, koji su igrom slučaja, baš u mojim bojama, što me kupilo na prvu. Ruž u nijansi "Starlett Scarlet" prava je crvena boja, koja na usnama djeluje vrlo vibrantno. Iako se radi o mat ružu, ostavlja kremasti-na-mat osjećaj na usnama, ne isušuje, ne razlijeva se i rekla bi da je polovično mat - djevojke koje zaista uživaju u mat nijansama ovaj ruž bi mogle smatrati vrlo ukrotivim kremastim. Baza imena "Golden Age" kremaste je teksture i ostavlja vrlo decentan, no nadogradiv trag. Radi se o lijepoj nijansi staroga zlata no s toplim elementima, koji djeluju i blago bakreno. Kako je lagane teksture, želite li ovu bazu nositi kao sjenilo imajte na umu kako je topljivo, pa preporučujem korištenje uz primer za sjenila, iako će najefektnije biti kao ono što je - baza za nadogradnju sjenilima, najpoželjnije onima u prahu ili u kamenu. Za kraj, prvi puta sam istražila čari smeđeg tuša za oči! Koristim isključivo crni, pa me "Nearly Natural" nijansa u tonu čokolade uhvatila pomalo nespremnom, no moram priznati da mi se ubrzo svidjela! Osim što djeluje nešto prirodnije, na koži postaje tamnijom smeđom, a pritom se ne razmazuje. Uz to, aplikacija je maksimalno pojednostavljena klasičnim aplikatorom u špic.

Sve što sam dosad probala ostavlja me u situaciji u kojoj zaključujem kako s MAC-om, izgleda, ne mogu pogriješiti (osim s jednim preeedivnim kistom koji mi lice uporno ostavlja vrlo dlakavim!). Jednako je i s ovim proizvodima. Boje su toliko klasične da ih možete koristiti na dnevnoj bazi, lijepo su pigmentirane i zbilja vrlo elegantno idu jedna uz drugu. Tražite li upravo to, kvalitetne proizvode u bojama prikladnim za obaveze od jutra do večeri, u travnju se uputite u zagrebački MAC i zgrabite ovu neodoljivo ženstvenu limitiranu kolekciju. Nećete požaliti. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".