Editors Pick: Plava boja - ultimativni beauty trend!

FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album FOTO: Privatni album
U jednom trenutku sam se uhvatila kako još uvijek nisam pisala o trendu o kojemu se suzdržavam pisati od lipnja - plavoj boji. Mislim da je početak kolovoza idealno vrijeme za reći dvije, tri o nošenju plavih tonova...
Vidi originalni članak

Bilo je pitanje vremena kada će se plavo sjenilo vratiti u modu, iako nisam očekivala da ću se prema njemu smekšati tako brzo. Jednako kako je moja generacija ušla u beauty noseći srebrno/sivo/crni smokey eye i olovku na unutarnjoj crti kapka, tako je generacija prije mene ušla s plavim sjenilom. I to, po mome sjećanju, nebesko plavim, nerijetko sedefastim ili šljokičavim. Još sam se godinama nakon toga što je plavo sjenilo napokon prestalo biti trend zgražala starijim ženama koje su ga nosile uz rozi ruž (štoviše, mislim da sam vam o ovome već pričala u jednom Editors Picku...), i rekla sam si: ti to nećeš nikad tako nositi. I eto, došla je 2016. i slikam vam se s nude ružičastim usnama i šljokičavim plavim sjenilom. Ni prvi ni zadnji put da sam posrala (pardon my French) svoju riječ, ali nekako mi zbog toga nikad nije bilo draže. 

O velikom povratku plavoga sjenila slušala sam još za vrijeme siječnja na MAC trend prezentaciji u Pragu, a od tada je izašao i impresivan broj predivnih plavih make up komada koji su žudnju za ovim trendom samo pojačali. Treba napomenuti kada kažemo "plava" da ne mislimo samo na pastelnu i navy plavu, već čitav spektar plavih tonova, pa i tirkiznu. Činjenica je da sam se s plavom senzibilizirala uz predivno Diorovo Diorshow Fusion Mono sjenilo u nijansi "Cosmos" koje sam dobila na posudbu za jedno snimanje (i nikad ga našla u prodaji), iako se i dalje potezalo to ključno pitanje: Kako u stvari nositi plavu? 

Vjerujem da je mnogima, kao i meni, bio izazov isfurati plavo sjenilo, a da djeluje moderno. Ključ u korištenju plave ove sezone je ne nošenje maskare uz sjenilo, iako je to lakše rečeno nego izvedeno. Ipak, spajanje plave s tonovima crvene na usnama, kao i svim nude i nude rozim nijansama pokazalo se iznimno uspješnim.

Plava može biti iznimno dramatična (exhibit A: naslovna fotografija), ali jednako tako može biti vrlo efektna i u maloj količini. Pravi statement čini i crta denver plave ispod trepavica na donjem kapku, ili potez kričavo plavim tušem. Ne zaboravimo pritom i na usne; najnoviji beauty "krik" su plavi mat ruževi za usne, bilo u navy ili nebesko plavoj nijansi, koji na prvu djeluju šokantno, no lako ih je isfurati; naprosto su fantastični uz minimalnu podlogu, sjaj, sređene obrve i maskaru. Sve popularnija su i prozirno tirkizna sjajila, koja ostavljaju cool efekt hladnoće na usnama i pritom zube vizualno izbjeljuju. Ipak, najatraktivniji komad sezone je plavi highlighter; nakon Jeffree Stara i Artist Couturea, svoje varijante izdala je i Anastasia Beverly Hills, a za neprirodnim plavim sjajem su ubrzo poludjele sve beauty vlogerice. 

Klišej, ali plavi make up je idealno ljetni, bilo da želite njime eksperimentirati ili ne, jer će izgledati fantastično uz preplanuli ten, posebice ima li u sebi shimmer. Na kraju krajeva, ljeto i je idealni period za nošenje stvari izvan našeg comfort-zonea, jer kako se kaže, ako nećeš sad kada ćeš?

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".