Editors Pick: Nova Avene Tolerance Extreme emulzija za vrlo osjetljivu kožu

Jeste li se već susreli s emulzijama za lice? Avene je nedavno na tržište pustio jednu za osjetljivu i vrlo osjetljivu kožu, a ja sam je za vas testirala tri tjedna.
Vidi originalni članak

Strašno sam nemarna kada je u pitanju koža, i još i dobro izgleda kako bi mogla izgledati da koristim sasvim odgovarajuće proizvode. Već nekoliko godina koristim isti gel i serum za čišćenje lica koje mi je pripisala dermatologinja, dok dnevne i noćne kreme biram, rekla bi kao tipična žena, po ljepoti ambalaže i nekoliko ključnih podataka. Od kada se bavim beauty dijelom Dive sve češće dobivam proizvode za njegu kože pa ih tako i isprobavam. Trenutno se zadržavam na, odokativno, 6 proizvoda koje koristim na dnevnoj bazi i nešto više na tjednoj, a u njih je upala i nova Avene emulzijica -  iako samo za testiranje. 

Vjerujem da je francuski brend Avene s ljekovitom termalnom vodom većini dobro poznat, no moram priznati kako dosad nisam koristila ništa s njihovim potpisom. Avene Tolerance Extreme emulzija je za osjetljivu i vrlo osjetljivu kožu (iako napominju kako se može koristiti za sve tipove kože) i jedan je od noviteta na našem tržištu, koja je plasirana uz istoimenu kremu i losion za čišćenje. Već spomenuta termalna voda u ovoj liniji njege za lice umiruje i osvježava kožu, dok ostali sastojci, poput glicerina, ulja šafranike i shea maslaca, hrane kožu. Emulzija se nanosi ujutro i navečer, na čistu kožu umasiravanjem i garantira osjećaj zadržavanja hidratacije i mekoću. 

Tolerance Extreme emulzija ima vrlo higijensko pakiranje koje omogućuje konstantno zatvaranje tube, pa u nju ne mogu uči prljavština i bakterije. Krema ima tipičan "ljekarski" miris, koji nije nužno ni ugodan ni neugodan, no osobno mi ulijeva osjećaj sigurnosti. Tekstura je granično tekuća, a nanošenjem na lice razmazuje se poput mlijeka, koje se počne upijati tek nakon nekoliko trenutaka umasiravanja u kožu. Za cijelo lice potrebno je vrlo malo proizvoda jer ga lijepo možete nanijeti preko cijeloga lica. Nakon upijanja koža ne ostaje ljepljivom, no osjećate kako je dobro nahranjena i vrlo je meka na dodir. Ovaj osjećaj me oduševio na prvu... 

Kremu sam koristila tri tjedna, što mi se pokazalo kao dovoljnim za prve znakove toga odgovara li mi proizvod ili ne, kako mi koža poprilično brzo reagira ako joj nešto nije po volji. Naravno, na umu treba imati kako svaka krema ne odgovara svakoj koži... Mojoj koži je emulzija tek polovično pomogla. Osim što je poremetila moju rutinu njege lica, s vremenom sam osjećala kako mi je koža i možda previše "nahranjena" za ono što joj odgovara. Upravo zato, normalnom, a pogotovo masnom tipu kože sugerirala bi korištenje samo navečer, kada emulzija kožu divno nahrani tijekom noći i ujutro ostaje vrlo meka i idealna za apliciranje make upa - tada će dovoljna biti i lagana dnevna krema prije nanošenja podloge! Pričamo li pak o osjetljivoj ili vrlo osjetljivoj koži, vjerujem da je ovo jedan od kvalitetnijih proizvoda na tržištu, čija će vas tekstura i ta neopisivo osjetna moć hranjenja kože i zadržati. Imate li problema s osjetljivosti kože, Tolerance Extreme emulziji se zaista isplati dati šansu!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".