Editors Pick: Njega kože lica u koju se kunemo

U sezoni smo kada se make up mora manje nositi, što zbog vrućina, što zbog blagodati sunca koje nam posuši prištiće i daje divnu preplanulost. Međutim, jedan od najvećih beauty trendova je nošenje prozračno napravljena tena i minimalni "popravci" na licu.
Vidi originalni članak

Ne, time ne mislim da si iskonturirate novi nos i maknete podbradak, već minimalno uredite obrve, prekrijete podočnjake i stavite sjajilo na usne. Ključan dio ovog trenda nije ni kvalitetan puder ni dobar korektor već isključivo dobro osmišljena i praćena njega lica. Samo s proizvodima koji sasvim odgovaraju vašem licu i pomažu u održavanju zdrave kože možete ovakve beauty lookove dovesti do savršenstva. Prije nego pomislite da je ovoliko proizvoda puno za dnevnu njegu kože lica - imam ih još! A ako mislite da mi je 15-ak minuta njege svako jutro i večer zabavno i totalno prirodno - prevarili ste se. Najobičniju hidratantnu kremu za lice krenula sam koristiti tek na prvoj godini faksa (osjećam da me osuđujete, znam, osuđujem se i sama), a tonik, gelovi za lice, maske i ino nisam koristila sve do kraja druge godine, kada mi se lice naglo pokvarilo. Iako sam toj groznoj fazi, koja je u stvari bila uzrokovana promjenom hormona, zahvalna što me naučila našminkati samu sebe a i više zaintrigirala za make up, otvorila mi je oči i prema preparativnoj kozmetici i važnosti iste. Danas sam freak po pitanju brige o koži, a kako zbog prirode posla stalno isprobavam što preparativu što dekorativu, volim imati čvrstu bazu proizvoda za njegu lica kojima se nakon eksperimentalne faze mogu vratiti da mi lice dovedu u red u odokativno dva tjedna. Upravo zato moram vas upoznati sa svojih 8 najdražih proizvoda za savršenu njegu lica!

1) La Roche Posay Effaclar gel za čišćenje lica i Effaclar Duo+ serum za lice
Ove proizvode prepisala mi je dermatologinja i koristim ih vjerno od te grozne hormonske premetačine :) Effaclar proizvodi pomažu u čišćenju lica, čiste pore i sprječavaju nastajanje prištića. Ruku na srce, za što su točno i u čemu pomažu, a čemu ne, nisam nikad istraživala jer sam vidjela brz napredak i štreberski ih nastavila koristiti. Serum koristim svaku drugu ili treću večer prije spavanja jer je "agresivniji", a gel svako jutro i večer. Usput, odlično skida make up!

2) Estée Lauder New Dimension Shape + Fill Expert serum protiv bora
Užasno sam skeptična prema proizvodima protiv bora jer sam svašta testirala na svoje tri duboke bore na čelu i baš ništa nije pomoglo. Onda sam probala ovaj anti-age serum i vidjela promjenu kroz dva mjeseca što me iskreno sasvim šokiralo! Drugo "šokantno" kod ovoga seruma je njegova viša cijena, no dovoljan je jedan stisak pumpice da se namaže cijelo lice, a s obzirom na to da vidno djeluje, isplati se umjesto pet prihvatljivih kremica uložiti u jedan serum. Koristim ga svaki dan prije dnevne kreme. 

3) Kiehl's Ultra Facial Cream dnevna krema za lice
Ova bijela kremica za lice ima tipičan miris proizvoda iz ljekarne, što mi instantno ulijeva dozu pouzdanja. Brzo se pokazala kao jedna od najboljih koje sam koristila, jer baš kako i piše, garantira dugotrajan osjećaj hidratacije lica. Vrlo je hranjiva, a nježna, no jedini minus koji joj dajem je zato što nema SPF koji je prijeko potreban. Koristim je svaki dan prije nanošenja šminke.

4) AVON Nutraeffects Hydration Daily Cream SPF 15 dnevna krema za lice
Avon je neupitno jedan od onih brendova kojega zapostavljamo, i onda propuštamo genijalne proizvode. Moja najdraža dnevna krema za lice je upravo ova, Nutraeffects "plava" dnevna krema s Chia sjemenkama. Počela sam je koristiti prošlo ljeto, kada sam je čak nosila na licu umjesto kreme za sunčanje (nisam pocrvenila!), pa me sada svako jutro podsjeća na godišnji odmor. :) Ima zaštitni faktor 15, ugodna je mirisa i kad je nanesem, kao i s Kiehl'som, osjećam da mi je koža dubinski hidratizirana. S dolaskom ljeta Kiehl'sovu kremicu stavim sa strane i počnem svakodnevno koristiti ovu. 

5) Kiehl's Midnight Recovery Concentrate noćno ulje za lice
Plava bočica puna čudesa! Upravo to mislim o svom najdražem ulju za lice koje prekrasno miriše na lavandu. Radi se o mješavini esencijalnih ulja za regeneraciju kože tijekom noći. Koristi se navečer na čistom licu, garantiram vam da jednako dobro djeluje na suhom i masnom licu (vjerujem prijateljicama!:)), kožu vam neće zakomplicirati, a ujutro će biti neopisivo meka. Fantastično nešto!

6) Nuxe Nuxellence Idetox noćni anti-age losion za lice
Jeste li primijetili da sam fan francuske kozmetike koja se kupuje u ljekarni? Uvijek sam mislila da su takvi ljudi pravi snobovi jer izbjegavaju drogerije, no sada se pridružujem klanu i apsolutno potpisujem da su jaaako kvalitetni. Jedan od njih je i Nuxe, koji me baš nikad nije razočarao. Radi se o laganom losionu za mladu kožu s anti age sastojcima, koji takoreći zaustavljaju starenje. Osim što prekrasno miriše, koristim ga u kombinaciji s Estée Lauder anti-age serumom, i vjerujem da zajedno zbilja rade čudesa u smanjivanju te moje tri komplicirane borice. Dvije pumpice losiona dovoljne su za cijelo lice, a koristim ga svaku večer prije spavanja.

7) Nuxe Nuxuriance Ultra roll-on anti-age maska za lice
Pričamo li o šokantnim proizvodima, uz Estée Lauder, ovaj me najviše šokirao! Radi se o roll on maski za lice koja je namijenjena ženama s 40+ godina, no provjerila sam i smijem je koristiti jednom tjedno samo na problematičnim mjestima na licu. Pogađate, "rolam" je po čelu! Radi se o serumastoj teksturi koja pritom ostavlja osjećaj hlađenja, a funkcionira tako da se ostavi na licu nekoliko minuta, i zatim se ostatak obriše blazinicom. Kod nje je super što uz djelotvornost ima i instantni efekt popunjavanja bora. Preko ove maske se može direktno i šminkati, no to nisam isprobavala. 

8) Clairisonic MIA2
MIA2 je svakako investicija, no vrijedila je svake uložene lipe! Sonično čišćenje lica novi je "beauty" trend, ali i više od toga; to je uvjerljivo najkvalitetniji način čišćenja lica jer čisti s lica BAŠ SVE. Koliko puta sam temeljito skinula šminku, oprala lice i bila uvjerena da je "squeaky clean", da bi mi MIA2 opalila šamarčinu i pravila puderasto smeđu pjenu pri čišćenju... Aparat koristim jednom tjedno uz spomenuti gel za čišćenje lica i vjerujem da je jedan od razloga zbog kojih mi koža ostaje zdrava i u dobrom stanju. 

Svi znamo da ono što pomaže meni neće nužno i vama, no ove proizvode bi vam preporučila i da me probudite iz sna! Sve koristim preko pola godine, dok su neki sa mnom i po nekoliko godina, pa mogu reći da sam ih isprobala "uzduž i poprijeko". Uz njih koristim i hranjive maske za lice, tonik, gel protiv mitesera i ine proizvode koje rado mijenjam (kao i sve ostalo!), ali se ovoj fantastičnoj osmorki uvijek vračam. Jedino što u mojoj kolekciji nedostaje je proizvod koji će ublažiti moje crne, jako izražene podočnjake, pa vas svakako potičem da mi u komentarima predložite nešto - možda ova lista onda postane top 9. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".