Editors pick: Kistom ili prstom?

Ako smo nešto naučili u posljednje dvije godine to je ono da se make up nanosi kistovima. I to kistovima, a ne četkicama. Iako smo svi krenuli od "vulgarisa", razmazivali boje iz jeftinih šljokičastih paleta u obliku srca prstima posvuda po licu, nekako je taj pristup make upu u mainstreamu postao vrlo out. Čak i odbojan.
Vidi originalni članak

Uče nas, beauty blogeri, vlogeri, samoprozvani beauty gurui, kako se make up nanosi kistovima, da ga ne rastapa toplina našeg tijela, kako bi proizvod lakše razmazali ili potegli pravilniju liniju; efekt savršene podloge dobivamo uz pomoć vlažnog beauty blendera, tapkanjem, konture radimo kosim kistom, a lepezastim kistom naglašavamo najviše točke na našem licu i radimo highlight, kako bi lice bilo savršeno simetrično, a sve linije prirodno stopljenje. Međutim, je li kist zaista najbolji odabir?

U Pragu, na MAC prezentacijama vizažist Tom Sapin naučio me novu tehniku nanošenja, osobno ne savladiva, tekuća rumenila - na kraj dlana stavio je malo proizvoda, razmazao ga dlanovima i nanio tapkajući modelu po licu, spuštajući dlanove više i niže. Charlotte Tilbury puder voli nanositi prstima kako bi proizvod lagano, a dobro unijela u kožu, dok Bobbi Brown baš sve po licu voli razmazivati prstima. I naši vizažisti vole koristiti prste... Na nedavnom snimanju gledala sam Sašu Jokovića kako stvara intenzitet sjenila tapkajući ga prstima na kapak, nakon što ga je nanio kistom - zaista, to je najbolja metoda! Kako to da, nakon svega, profesionalci ne bježe od korištenja prstiju, a živimo u uvjerenju da to nije dobro?

Kao i u svemu, trebali bi se maknuti od pretenciozna korištenja make upa, a posebice ne podržavati kreiranje kistova s ručkama u kristalima i inih, jer krajnje, može jednako puštati dlaku kao i onaj kojega si platio 20-ak kuna. Upravo će prsti, koji su pritom sasvim besplatni, najbolje pomoći u kreiranju nadolazećih trendova sezone. Prozračnost kože i svježina lica ne može se ostvariti direktnim stavljanjem proizvoda na kožu i daljnjim razmazivanjem kistom za puder ili bockalicom... Od sada, uz Sapinovo stavljanje rumenila, i prirodnost usnama dajem tapkanjem ruža prstom, a pigment boje na očima ću kao i dosad, intenzivirati rukama.

Naučite se ponovno raditi prstima, ima nešto i u njima.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".