Editors Pick: Isprobali smo najpopularniji tretman za mršavljenje u gradu

Otkad sam u Diva magazinu, primila sam svakakve kozmetičke proizvode, no nijednom mi nije došla "vrećica" iz kakve poliklinike. Upravo zato, jako sam se iznenadila kada mi je došla jedna iz poliklinike Bagatin. Odmah smo se počeli šaliti da sam sigurno dobila poklon bon za operaciju nosa (kad mi već veliku glavu ne mogu smanjiti:)), no na moje iznenađenje u vrećici je zbilja bio poklon bon - i to za Med Contour!
Vidi originalni članak

Svake godine se nekoliko mjeseci prije ljeta sjetim da ne izgledam onako kako bi htjela i da je vrijeme za stati na loptu s neumjerenosti u hrani (i piću). Med Contour mi je samo došao kao šamar realnosti koji me obavještava da ću plažu vidjeti za ravno četiri mjeseca. Iskreno, nisam znala o čemu se radi, no odlučila sam bon pošto poto iskoristiti. 

Prije odlaska u Bagatin pročitala sam svašta o ovom zapravo vrlo interesantnom kozmetičkom tretmanu koji garantira gubljenje duboko ukorijene masnoće i skidanje celulitnih naslaga - i to bez odlaska pod nož! Naime, Med Contour je trenutno najpopularniji način skidanja masnoće na neinvazivan način u svijetu, za što je osvojio i nagrade za inovativnost. Radi se o tretmanu ultrazvukom, koji se odvija u tri faze. Prvo otvara limfne čvorove, čime pokreće rad limfnog sustava, zatim ultrazvukom razbija membrane masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, te krajnje vlastitom limfnom drenažom dodatno potiče izlučivanje masnoće i toksina kroz limfu, znojenje, mokraću i djelomično kroz jetru. Tretman je sasvim bezbolan, možete nastaviti s tipičnim životnim radnjama odmah nakon tretmana i ne ostavlja nikakve tragove na tijelu. Jedan tretman može ukloniti do 2,5 cm na tretiranom području, no preporučuje se 3-5 tretmana za najbolji rezultat. Tretirati možete noge, ruke, leđa, stražnjicu, trbuh i koljena, dok Med Contour Multipower može ukloniti i mastan podbradak. Jedini uvjet je da tri dana nakon tretmana ne jedete loše ugljikohidrate, pijete jako puno vode i bavite se cardio vježbama. 

U Bagatin sam došla s realnim očekivanjima, ali u sebi, puna nade da će se moj masni trbuščić napokon čarobno otopiti. Digresija, imam trbuščić, i jako ga dobro pokrivam odjećom (sigurna sam da ste ovo htjeli prokomentirati), a nekad je i sam od sebe veći ili manji, radi zraka ili vode, pa ga zato ne vidite na Instagramu. U svakom slučaju, moja kozmetologinja Tena, složila se da je najbolje raditi trbuh iako je simpatično prokomentirala da ga u stvari baš i nemam. Tretman, kao što sam pročitala, započinje otvaranjem limfnih čvorova, što se radi sitnim nastavkom na Med Contouru koji na specifičnim dijelovima tijela (kod mene oko vrata i na preponama) radi uzastopan vakuum, koji pritom nije nimalo nelagodan. Zatim se na trbuh nanese ulje i kreće zagrijavanje ultrazvučnim nastavkom. Ovaj dio podsjetio me na masažu vrućim kamenjem - ugodno i toplo, tek na dijelovima malo previše vruće. Masiranje se ponavlja uzastopnim radnjama gore dolje, lijevo desno, a po završetku se ponavlja "štipanje" vakuumom po cijelom tretiranom području. Sve faze se ponavljaju i na donjem dijelu leđa, da se riješite dosadnih "ljubavnih ručki".

Tretman traje oko 60 minuta, a odmah nakon tretmana nisam vidjela nikakve promijene na što me Tena i upozorila. Naime, za trbuh, promijene se počinju vidjeti tek nakon 2 tretmana, no već jednim tretmanom Med Contour vam olakšava istovremeno mršavljenje u svim dijelovima tijela, a ne brže u nogama, a vrlo slabo u trbuhu, kako je kod mene bio slučaj. Također, pun potencijal jednoga tretmana može se vidjeti kroz dva tjedna, ako nastavite dobro jesti, vježbati i piti puno vode. 

Nakon tjedan dana stvari se nisu puno promijenile, ipak neke promijene vidim. Trbuh mi nije značajno manji, ali osjećam da se sitna promjena ipak dogodila, dok mi leđa izgledaju vidno zategnutija. Iako na vlastitoj koži nisam iskusila smanjenje od oko 2,5 cm nakon jednoga tretmana, razumijem zašto je ovo najpopularniji tretman u gradu i zašto mu se žene vjerno vračaju. Već sada mogu reći da vjerujem u čari Med Contoura i rado bi otišla na još koji tretman. Jedan tretman koštat će vas 1800 kn, što nije malo, no onima koji godinama vode borbu s kilažom izvrstan je početak i svojevrsno okretanje nove stranice u životu, jer vas tjera na promjenu prehrane i životnih navika. Osim što ćete rezultate zaista vidjeti, tretman je poput odlaska u SPA, a ljubazno osoblje cijeli će događaj još više uljepšati - svakako iskustvo koje ću preporučiti.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".