Editors Pick: Instagram hit su ombre usne

Apsolutno sam sigurna da ste barem jednom naletjeli na ombre usne tutorial na Instagramu! Izgleda da je novi Insta hit, i to već neko vrijeme, nijansiranje usana.
Vidi originalni članak

Prije svega, ova tehnika omogućuje precizno definirane usne s prividnom punoćom čime je jasno da će je djevojke htjeti isprobati, no svojevrsne ombre usne danas su prešle i u područje malog umjetničkog djela, gdje se vješto preklapaju i tri ili više nijansi. Osim Instagrama, ovaj trend sugeriraju i neki od renomiranih modnih i beauty portala i magazina, koji prednost daju i naglašenijem kontrastu boja na usnama, sve dok boje ostaju iz iste skupine. No što je takva fora u toniranim usnama? Isprobala sam ne bi li se uvjerila i sama...

Sigurna sam da kod kuće imate nekoliko nijansi ružičastih, ljubičastih ili crvenih ruževa, što vam odmah daje opciju nijansiranja usana. Idealno bi bilo kada biste uz to imali i olovku za usne u sličnoj nijansi, ali i kist radi preciznija nanošenja. Tamniju nijansu birajte za van, a svjetliju za unutra. Stručnjaci sugeriraju prekrivanje usana i područja oko usana korektorom kako biste izbjegli "bježanje" boja, no dobra olovka za usne (primjerice, Essence sada prodaje i cjenovno vrlo pristupačnu prozirnu olovku za usne!) bit će dovoljna sama po sebi. Ocrtajte (precrtajte:)) usne olovkom, a zatim nanesite tamniji ruž od rubova do sredine gornje i donje usnice. Matirane nijanse ruževa ovdje će vam nešto otežati posao, no inzistirate li na tome - nije nemoguće! Zatim sredinu gornje i donje usnice popunite sa svjetlijim ružem te kistom za usne nježno miješajte nijanse na njihovom grubom prijelazu dok on ne postane prirodno nijansiran. U procesu, po potrebi dodajte još tamnijeg ili svjetlijeg ruža. 

Ombre usne napravila sam Aura lip cream proizvodima u nijansama "Matte Mess" i "Candy Pick", no moje iskustvo nije bilo poletno, u tri brza i precizna poteza, sa savršeno simetričnim i nijansiranim usnama. Moram priznati da sam do savršenog ombre efekta dolazila nekoliko minuta uz razna popravljanja. Kad sam ih napokon ujednačila, rezultatom nisam bila opčinjena; vizualno veće usne mogu se napraviti i s puno decentnijom razlikom boja, dok mi je bilo koja kontrastna ombre opcija djelovala vrlo napadno i kao make up točka na licu oko koje se sve ostalo vrti. Ovakve usne vidim samo s prozračnim licem i tušem ili pak prirodnim trepavicama, jer bi bilo koja druga opcija mogla graničiti s drag queen lookovima - koje jako volimo, ali ne za odlazak na posao ili na fakultet!

Međutim, jedne ombre usne mogle bi proći i kao ovosezonski beauty trend, a svidjet će se djevojkama koje vole napadne usne, s manje upadljivim kontrastom. IT crvenu nijansu sezone, "cherry red" (najbolje cherry red ruževe na tržištu za vas smo isprobali u novoj Divi, na kioscima 12. ožujka!), koju ćete nanijeti preko cijelih usana, doradit ćete magenta pigmentom, kojega ćete postaviti samo na centar gornje i donje usnice i blago stopiti na rubovima. Vjerovali ili ne, ovom tehnikom dobit ćete crvene ombre usne koje će davati otkačeni neon dojam. 

Mislim da vrijedi zaključiti kako i ovaj Insta trend spada u sekciju "tko voli, nek' izvoli", no ako ste fan jačeg make upa i skloni eksperimentiranju, ombre usne morate probati čisto da ih doživite. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".