Editors pick: Ekskluzivno smo isprobali šašavu MAC Cosmetics "Good Luck Trolls" kolekciju!

FOTO: Pigment Chartreuse,ruž Midnight Troll i sjajilo Twerkquoise/Privatni album FOTO: Sjenila Silly Vanilly & Suns Out Buns Out,sjajilo Glitter Grunge/Privatni album FOTO: Pigment Chartreuse,highlighter Glow Rida/Privatni album FOTO: Ruž Midnight Troll,highlighter Glow Rida/Privatni album
Jedna od najočekivanijih kolekcija ljeta, naravno pričamo li o iskonskim ljubiteljima make upa a ne djevojkama koje se površno "mackaju i packaju" ne bi li izgledale kao Kylie Jenner (okej, ponekad sam i ja ta.), je "Good Luck Trolls" kolekcija brenda MAC Cosmetics.
Vidi originalni članak

S malim blesavim Trollićima se u djetinjstvu, neću lagati, nikada nisam igrala, već su mi služili samo kao eklektični ukras za interijer u stiliziranoj Barbie kući. Ipak, šljokasti Troll kojega sam dobila uz skoro čitavu MAC kolekciju apsolutno me oduševio i već dobio svoje mjesto na mom make up stoliću. Odmah do Princess Peach.

"Good Luck Trolls" najavljivana je kao najveselija MAC kolekcija dosad, koja će u nama nostalgično probuditi dijete; što zbog vrckavih imena proizvoda, što zbog pakiranja i odabira nijansi. Kolekcija se sastoji od ruževa i sjajila za usne, highlightera, pigmenta, šljokica u prahu, sjenila i boja za kosu. Iako još uvijek ne znam što će od navedenoga doći na naše tržište, nadam se da će se i u zagrebačkom i splitskom MAC prodajnom mjestu pronaći aduti iz kolekcije. 

Na testiranje sam dobila sljedeće proizvode: dva ruža, dva sjenila, highlighter, pigment i tri sjajila. Sve nosim već nekoliko tjedana i dajem vam sitne "hintove" preko svog Instagram profila (@korana_marovic, shameless self-promotion!), pa sada već znate da su ovi komadi vidjeli polaganje ispita, poslovne sastanke, kave u gradu, pa čak i Fresh Island festival na Zrću; a ako su to preživjeli, preživjeli su sve!

RUŽEVI "Midnight Troll" & "Can't Be Tamed"
Znala sam da mi svemir nešto poručuje kada sam vidjela kako u Trolls kolekciji dolazi navy plavi mat ruž za usne, jer sam tjedan dana prije toga manijakalno tražila baš tu nijansu po Internetu. Ima nešto u plavom ružu, a ovaj je prokleto luksuzan! Vjerovali ili ne, tako ga je lako nositi. Njegova kremasta tekstura je bogato pigmentirana, a ruž ostaje postojan na usnama. Nisam primijetila da se rastapa, a čak niti da jako privlači poglede. Daje dozu topline licu, ide jednako dobro uz no-make up make up i full-face i, neupitno, trenutno mi je najdraži ruž koji posjedujem. "Can't Be Tamed" zaista odgovara svome imenu - teško ga je ukrotiti. Radi se o blijedoj limun žutoj nijansi, koja blago vuče na zelenu, a tekstura mu je sjajno kremasta. Za početak, on ne oprašta ispucale usnice, već savršeno ujednačenu i hidratiziranu površinu, inače se ruž neće moći lijepo nanijeti. Na usnama ostavlja tek lijepi i prozirni blijedo žuti sloj, može zamijeniti nude (ako ste toliko opušteni), no nisam se s njim htjela slikati jer moje usnice trenutno nisu Insta-ready.

SJAJILA "Saint Germain", "Twerkquoise" & "Glitter Grunge"
Izgleda da je jedino sjajilo koje mi nedostaje "Bubble Butt" i želim ga samo radi imena! Koliko je samo genijalno "Twerkquoise"?! Naime, radi se o MAC-ovim tipičnim lipglass sjajilima za usne, dakle nešto gušće i ljepljivije teksture uz dobru pigmentaciju. Ostavljaju zaista dobar sloj boje na usnama za sjajilo, kao i impresivan sjaj. "Twerkquoise" je genijalno tirkizno sjajilo sa svijetlo ružičastim odsjajem i usnama daje samo dozu hladnoće, koja na suncu blago mijenja boju. "Gliter Grunge" je prelijepa boja borovnice s vrlo finim srebrnim šljokicama koja na usnama izgleda triput bolje nego u bočici, i baš je nijansa koja se može jednako dobro nositi za dan i večer. "Saint Germain" je hladna blijedo ružičasta nijansa koja će stajati određenom tipu djevojaka, najčešće onima s ružičastim pod tonom, jer mom žutom pod tonu naprosto ne stoji. Premda, nosila sam i njega, lagano ga tapkajući na usne, čime nije ostavio punu jačinu boje pa mi je i bolje pristajao.

 SJENILA "Suns Out, Buns Out" & "Silly Vanilly"/ PIGMENT "Chartreuse"
Najklasičnija u skupini su svakako sjenila, koja dolaze u nekoliko tekstura. Kod mene su se pronašli "Suns Out, Buns Out" blijeda boja senfa (po meni više žućkasta nego senf!) s bisernim efektom te "Silly Vanilly" savršeno bijela sa satenskim finišem. Sjenila se tako lijepo nanose, boja je nadogradiva i postojana. Nijanse su identične u posudici i na kapku, a njihove teksture su meke i prekrasne. Posebno bijela. Nanošenje bijeloga sjenila izvodila sam isključivo prstom jer je njen satenski finiš na dodir pomalo orgazmičan. Pričamo li o pigmentu, za početak, ovaj moj se družio sa mnom na Zrću a, simbolično i smiješno, nosi ime po istoimenom francuskom alkoholnom piću, koji bojom varira vibrantno između žute i zelene. Ovaj pigment je prokleto dobar! Dovoljno ga je vrlo malo da daje puno bogatstvo svoje boje, postojan je i jaaako upadljiv. Može se nanositi bilo gdje na licu, iako sam njime zasad eksperimentirala samo po očima, i svaki put me ostavio bez teksta. Nisam se niti usudila probati ga u kombinaciji s Fix+ sprejem jer se bojim da bi od tolika sjaja mogla oslijepiti!

HIGHLIGHTER "Glow Rida"
Pripremila sam se na suptilan sjaj kako su me na to i upozorili, međutim, "Glow Rida" je sve osim suptilan! Njegov nude na šampanjac sjaj sa sitnim i vrlo finim šljokicama asocirao me na bljeđi, nešto blaži i bez šljokica Mary-Lou, ali kako je boja nadogradiva, on vrlo lagano može Mary-Lou i "prešišati". Naravno, imam novu ljubav. Highlightera nikada dosta, pogotovo kada mi pruža #glow vidljiv iz svemira. 

Kako zaključiti recenziju ove blesavo dobre kolekcije? Stojim 100% iza ovoga: svi komadi iz kolekcije su vrijedni kupnje! Baš svaki od njih je vrlo kvalitetan, upečatljiv i pravi kolekcionarski primjerak u moru elegantnih MAC crnih pakiranja. Ipak, moram li baš izabrati svoje top favorite to su "Glow Rida" highlighter, "Twerkquoise" sjajilo za usne, "Chartreuse" pigment i "Midnight Troll" ruž, jer činjenice govore same za sebe: već su ravnopravan dio kozmetičke torbice koja posvuda ide sa mnom. Kolekcija stiže u prodaju početkom kolovoza - vjerujte mi, nemojte je propustiti!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".