Editors Pick: Draping je novi (stari) trend!

Sjećam se kako sam prije cca. mjesec dana vidjela Insta-post MAC-ova vizažista Terryja Babera (shocker there!) s njegovim radovima iz 80-ih za Cosmo. Make up je bio tipičan za taj period; s naglašenim očima, sjajnim usnama u jarkoj boji i fantastičnim statement rumenilom.
Vidi originalni članak

Pomislila sam kako često dižem fuksija rumenilo u frapantne visine, no nekako sam u tom trenutku bila sigurna kako će se ovo poprilično oštro sjenčanje obraza rumenilom brzo vratiti u "modu". Očito nisam pogriješila, jer u posljednje vrijeme baš svi pričaju o drapingu!

Draping je ime za novi trend, no u stvari staru tehniku, koja je bila iznimno popularna u 70-ima i 80-ima. Radi se o svojevrsnom sjenčanju lica, no pretežito obraza i eventualno područja iznad sljepoočnice rumenilom. "Drapingom" se uvelike bavio Way Bandy, celebrity vizažist iz te ere prvih supermodela, a karakteristično ocrtane obraze radio je svima od Madonne do Gie Carangi. Danas o drapingu uvelike bruji Marc Jacobs kako bi što bolje prodao svoje novo rumenilo u dvije nijanse, što mu je stvarno genijalan marketinški trik. *pljesak*

Za draping možemo reći da je vrsta konturiranja, jer njime naglašavamo crte lica, no recimo da je to njegova zabavna i ekscentrična sestra blizanka. Najbolje se izvodi kombinirajući dva rumenila, tamnije i svijetlile. Danas se savjetuje da oni pašu našem tonu kože, no prije su najčešći izbor bile "terakotaste" nijanse ili fuksija. Izvođenje drapinga je u stvari blesavo jednostavno; prvo uvucite obraze da biste jasno vidjeli gdje vam se prirodno nalazi kost, a onda uzmite tamnije rumenilo i povucite crtu ispod kosti od uha do sredine obraza - ipak, pazite da ne idete previše prema jabučici obraza, jer pobojate li nju, nećete postići taj drsko osjenčani efekt. Svjetlijim rumenilom zatim blendajte boju prema gore, ali ne pretjerano, dižući je samo na način da dodatno naglasite kost. Za kraj, vrh obrazne kosti svakako naglasite highlighterom kako bi cijeli efekt dodatno pojačali. 

Da, u stvari izgleda i kako zvuči - kao vrlo napadna kontura. Upravo zato draping neće biti svakidašnji odabir prosječne djevojke, posebice u Lijepoj našoj, gdje su me u metropoli gledali sa sažaljenjem, kao "vidi male što se zarumenila". Da se razumijemo, meni to ne smeta, mislim da izgleda jako fora (iako uz moj look možda draping i nije došao do izražaja jer se previše toga događalo na očima), no želim vas upozoriti da će čudnih pogleda svakako biti. Međutim, hoću li nastaviti "drejpati"? S obzirom na to da sam to radila i prije nego sam znala kako se ta tehnika zove, hoću, kako bi bila i nekakav bunt konturiranju koje je ionako već izašlo iz mode. 

Krajnje, vrijedi li se ovo probati? Apsolutno! Štoviše, probajte ga na čistom, dewy licu, samo s vibrantnim narančasto crvenim ružem i crnom maskarom, tako da ga izvodite fuksija rumenilom; dobit ćete jednu sasvim novu dimenziju sebe koja će biti, moram priznati, prokleto kul. Ako to izvedete, tegajte me na Instagramu da vam sa zadovoljstvom ostavim jedno srčeko. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".