Editors Pick: Dr. Organic krema za lice s puževom sluzi naprosto je fantastična!

Prošloga tjedna podijelila sam s vama 8 proizvoda za njegu kože u koji za mene čine čuda, i namjerno nisam uvrstila proizvod o kojem pišem danas, jer je zaslužio da mu posvetim cijelu kolumnu.
Vidi originalni članak

Više puta sam čula kako je puževa sluz fantastična za kožu, kako je brzo regenerira i ima anti-age svojstva, no nekako me činjenica da se radi o pužu lagano odbijala. Ipak, kako rijetko kada odbijem isprobati proizvod koji sam dobila na poklon, na red je došao i puž - samo mogu reći da sam bila apsolutno glupa jer puža nisam i prije koristila, ZA SVE.

Dr. Organic krema s puževom sluzi spontano je postala dio noćne rutine kada sam primijetila da imam blagi osip na licu, a za nju sam čula da bi u tome mogla pomoći. Radi se o kremi za lice s anti-age djelovanjem, koja učvršćuje, hidratizira i ublažuje upale na koži. Sadrži filtrirani sekret Helix Aspersa Muller puža (nemam pojma što je to:)), što znači da nema nikakav miris po pužu, a vjerujem da vam je i to prošlo kroz glavu. I ne, krema nije sluzava. U sebi sadrži još miks svakakvih ulja, između kojih je i ulje limunske trave po kojemu krema intenzivno miriše. Osobno, miris mi ne odgovara, i osjetim ga još nekoliko minuta na licu nakon što nanesem kremu, ali to me nije spriječilo da je nastavim koristiti. Krema je bijele boje, tekstura je gušća i masnija, iako se lijepo razmazuje po licu i u poprilično brzom roku upija. Osjećaj koji ostavlja na koži je izrazita hidratacija, uz svojevrstan masnjikav osjećaj koji me asocira na blagu ljepljivost. On s vremenom nestaje, i ne smeta mi, no iz toga razloga nisam probala na ovu kremu nanositi make up. 

Kremu koristim sada već skoro dva mjeseca, iako vam iskreno mogu reći da je to bila ljubav koja se rodila u ravno jednu noć. Već te prve noći koža mi se toliko regenerirala da sam ujutro bila blago šokirana. Ne samo da je nestao osip, već mi je ublažen svaki upalni proces na licu, koža je bila meka i djelovala čišće. Od tada je koristim svaku večer, a tijekom vikenda i ujutro i navečer. 

Kod ove kreme najviše mi se svidjelo to što zaista vidno djeluje. Najčešće s organskim proizvodima moramo čekati neko vrijeme da počne reagirati na kožu, no izgleda da je ljekovitost puževe sluzi učinila svoje. Druga prednost je činjenica da nema toksina, parabena, umjetnih bojila, umjetnih mirisa i slično, jer je sasvim organska i izrađena od aktivnih sastojaka pomno uzgajanih da bi bili najbolje kvalitete. Još jedna prednost je i praktično, stakleno pakiranje koje svojom srednjom veličinom stane praktički svugdje, ali i to što je dovoljno jednom prstom skupiti malo kreme i njome u cijelosti premazati lice - krema i danas izgleda kao da sam je tek otvorila. Na dugoročno, lice mi je čisto, koža smirena, i divno je znati da kada imaš nekakav problem s kožom, ovoj kremi se možeš vratiti da je smiri.

Smatram da je bitno početi koristiti što više organske kozmetike jer je nekako prirodno da koristimo prirodno, posebice u vremenima kada sve češće ljudi obolijevaju radi kojekakvih toksina, za koje možda ni ne znaju da unose u tijelo. Ovo je bio moj prvi doticaj s Dr. Organic kozmetikom, ali već sada nije zadnji. Koristim i balzam za usne od nara sa zaštitnim faktorom 15, za kojeg još uvijek ne mogu dati kakav konkretni dojam - okej je! S vremenom ću isprobati i kremu protiv celulita s matičnom mliječi, o kojoj sam zaista čula sve najbolje, dezodoranse jer se jako bojim raka dojke kako imam predispozicije dobiti ga te serume za okoloočno područje, u vječnoj potrazi za onim proizvodom koji će mi ublažiti podočnjake. Cijena kreme je oko 200 kuna, i možda prosječnoj studentici zvuči kao investicija, no jedino što mogu je potvrditi da će se svaka lipa isplatiti - i još će vam jedna krema trajati po godinu dana!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".