Dugovječni trend u kosi dobio je još bolju verziju kod koje volumen dolazi u prvi plan

Zavjesa-šiške vodeći su trend, a sada dolaze s mnogo volumenom koji pruža dramatičan efekt
Vidi originalni članak

Trend tzv. "zavjesa-šiški" posljednjih je nekoliko sezona apsolutni hit u frizerskim salonima, a dominira i društvenim mrežama, gdje smo uvijek u potrazi na neiscrpnom beauty inspiracijom. Tako smo primijetili da curtain šiške dolaze u isfeniranoj verziji pa tako izgledaju voluminoznije nego ikad prije.

- Vidjeli smo da su "zavjesa-šiške" vodeći trend za 2021. godinu i sretan sam što su dobile svoj "dramatičan" dodatak za jesen - rekao je stilist kose Adam Redd za Glamour

Šiškama se dodaje volumen kako bi se postigao drama-efekt, a rezultat je frizura koja ima retro-prizvuk. Ona je prozračna, elegantna, podsjeća na frizure kakve su nosili supermodeli devedesetih godina, a pritom je i jako laskava. 

Ovakve su šiške lagano valovite i dugačke, a da biste postigli voluminozan efekt, trebate se opskrbiti pravim "alatom". Za dramatične šiške trebate veliku, okruglu četku i sušilo za kosu, što će im dati trenutačni volumen. 

Šiške treba sušiti "prema naprijed", što će u kosi napraviti velike, elegantne valove, a ključ frizure koja će trajati je u proizvodima za stiliziranje. Frizerski stručnjaci preporučuju sprej za kosu ili čak šampon za suho pranje. 

Inače, i fen-frizure apsolutni su jesenski hit, a neke it-djevojke već su ih isfurale. Kako smo već pisali, među prvima ih je nosila Kendall Jenner, a Luke Hersheson, jedan od najboljih londonskih stilista kose, za Glamour je predvidio kako će upravo fen-frizura doživjeti veliku popularnost:

- Mislim da će se opet vratiti nešto duže frizure koje zahtijevaju i više stiliziranja. Lockdown je dugo trajao i svi žudimo za malo glamura. U dvadesetima, kao i u pedesetima i šezdesetima, imali smo prilike vidjeti velike kose jer je ljudima nedostajalo sređivanje. Kosa je bila jako podignuta i fenirana, a funkcionalnost i praktičnost nisu bili u prvom planu. 

 

Ovakve su frizure nosile i supermodeli pa smo je tako imali prilike vidjeti na Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Christy Turlington, Tyri Banks..., pa njihovi lookovi mogu i ove sezona poslužiti kao izvrsna inspiracija.

Bijelo od glave do pete dugo nije izgledalo ovako dobro: Slip suknja i efektan top na zgodnoj pravnici pun su pogodak
Njezin šareni outfit idealan je za zadnje dane ljeta, a ovako cool torba glavna je zvijezda svakog stajlinga
Najbolji basic džemperi koje ćete lako kombinirati uz baš svaki outfit

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".