S proizvodima koje imate doma: Donosimo tri trika pomoću kojih ćete spasiti kosu u kućnoj radinosti

Osvježite kosu uz nekoliko jednostavnih savjeta
Vidi originalni članak

Ponekad nam se čini da nam kosa izgleda zdravo jedino kad izađemo iz frizerskog salona, no istina je da smo u vlastitome domu samo na korak do rješenja koje će nam pomoći da nam kosa uvijek izgleda zdravo i održavano. Donosimo savjete pomoću kojih više nikad nećete biti nezadovoljni kosom!

1. Zdravo vlastište ključ je zdrave i lijepe kose pa se pobrinite oko njega. Kako se vlasište ne bi pretjerano mastilo, dovoljno je na blazinicu staviti malo vještičje lijeske i tapkati duž tjemena. Također, svojem omiljenom šamponu možete dodati nekoliko kapi ulja čajevca te to koristiti umjesto regeneratora. 

2. Ako vam je kosa beživotna, dovoljno je u posudi pomiješati žumanjak, pola šalice meda, dvije žlice maslinova ulja i dva avokada. Mješavinu treba staviti na kosu i ostaviti da djeluje jedan do dva sata dok se ne osuši. Nakon toga potrebno je oprati kosu sa šamponom i regeneratorom i vidjet ćete čudotvorno djelovanje ove mješavine.

 

3. Pranje kose oštećuje vrhove obojane kose i s njih pomalo nestaje boja, no i za to postoji rješenje. Ako imate crvenu ili plavu kosu, pomiješajte četvrtinu šalice destiliranog bijelog octa s pola šalice filtrirane vode i nanesite na kosu prije nego je isperete hladnom vodom. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".