Donosimo 10 ključnih koraka do savršenog tena

Korejska kozmetika apsolutni je hit u svijetu, a mi donosimo ključne proizvode za njegu koji će vam dati brze rezultate. Kako pravilno koristiti ove proizvode, i koje sve treba nabaviti, savjetuje Irena Malagia iz web shopa Lily
Vidi originalni članak

Ako se u posljednje vrijeme u kozmetici o nečem priča onda je to svakako korejska kozmetika. I to ne da se o njoj priča, sve inovacije koje Korejci izbace, a po tom su pitanju vrlo ažurni, u hipu nestaje s polica, web shopova i trgovina. Do zaluđenosti istočnjačkim beauty ritualima nije došlo slučajno jer njihove žene kožu stoljećima njeguju na poseban način i tome mogu zahvaliti mladolik izgled i besprijekoran ten. Sada, kada je Zapad otkrio te dugočuvane tajne, kozmetička je industrija u Južnoj Koreji postala druga najjača grana gospodarstva. Mi u Hrvatskoj, poznati po tome da za trendovima ipak, realno, kaskamo, ove kozmetičke proizvode mogli smo kupovati isključivo putem web shopova iz inozemstva. No, odnedavno tu je Lily kozmetika (www.lily.hr) koja nudi kompletnu korejsku njegu, u svih deset koraka, provjerenih proizvođača i povoljnih cijena.

Korejci su poznati po svojoj blistavoj koži  koju postižu prakticirajući jedinstveni režim njege. Rutina K - beauty njege je malo opsežnija nego što smo navikli ( uključujući i do 10 koraka ili više, ali svi vode postizanju zdravog sjaja iznutra. Da, za početak treba izdvojiti  malo vremena, no  rezultati su dugoročno vrijedni toga – objašnjava vlasnica Lilyja Irena Malagia koja nam je objasnila sve korake ovog specifičnog načina njege.

Prvi korak za sve one koji žele u što kraćem roku postići blistavi, zdravi ten je ćišćenje lica u dva poteza. Uklanjanje make up-a predstavlja prvi korak u procesu dvostrukog čišćenja lica. U prvom koraku uklanjamo šminku i SPF dok u drugom koraku uklanjamo preostale nečistoće s kože lica. Korejske žene obično koriste dva sredstva za čišćenje, počevši sa sredstvom za čišćenje na bazi ulja za uklanjanje šminke, SPF-a i drugih nečistoća. To omogućuje jednostavno i nježno čišćenje lica naspram uobičajenog trljanja kože kako bi uklonili taj zadnji ostatak maskare. Slijedi čišćenje sa pjenom na bazi vode koja će ukloniti sve preostale nečistoće i ostaviti kožu podatnom i savršeno čistom. Ključ je u korištenju nježne formule koja neće oštetiti ili isušiti kožu.

Drugi korak su toneri. Korejski toneri značajno se razlikuju od tonera na koje smo navikli. Zapadnjački toneri dizajnirani su da odrade ulogu dodatnog čišćenja, kada prođete blazinicom natopljenom tonerom po licu, najčešće ugledate tragove nečistoće na blazinici.  Korejski toneri imaju ulogu pojačivača odnosno dizajnirani su da nadoknade vlagu koži koja je moguće uklonjena tijekom čišćenja lica kao i da pripreme kožu na upijanje sastojaka koje nanosite na lice u narednim koracima njege.

Treći korak je njega esencijama/serumima/ampulama. Esencija je hidratizirajuća tekućina koja sadrži aktivne sastojke korisne za vašu kožu, uobičajeno ima ciljano djelovanje na specifičnu potrebu ili problematiku kože kao što su hiperpigmentacija, starenje, akne ili sivkasta beživotna koža.  Esencija i serum su praktički isti proizvod osim što serum ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka. Ampule imaju najveću koncentraciju aktivnih sastojaka. Serume za specifičnu problematiku, primjerice za posvjetljivanje hiperpigmentacija, možete korititi samo na problematičnom području.Preporučamo nanošenje esencije u jutarnjoj njezi a seruma u noćnoj njezi.

Sljiedeći, četvrti korak je hidratacija kože. Krema za lice ima osnovni zadatak da koži omogući dodatnu vlagu i da zaključa prethodno nanesene sastojke kako ne bi ishlapili već se upili u kožu i odradili svoje zadatke. Za područje oko očiju preporuča se posebna krema.

Peti korak je zaštita od sunca. SPF (jutarnja njega) zaštita od sunca nezaobilazni je korak jutarnje njege i to s razlogom. Obavezno završite jutarnju njegu finalnim korakom – nanošenjem kreme sa SPF faktorom ili BB kremom koja sadrži SPF. Magic Cushion BB kreme imaju zaštitni faktor 50.

Kad ste zadovoljili ovih pet osnovnih, svakodnevnih koraka, vrijeme je za dodatne korake izvan svakodnevne rutine. Tu svakako spada piling. Koristite blagi piling 2-3 puta tjedno kako bi potaknuli stvaranje novih stanica i uklanjanje mrtvih stanica kože, odčepili pore, što će omogućiti bolju apsorpciju proizvoda , a koži dati mladenačku svježinu. Ritual njege finiširajte sheet maskama. Riječ je o maskama  za jednokratnu uporabu,  maske su formulirane s istim aktivnim sastojcima kao serumi , ali imaju više verzija “a la carte” koje možete koristiti po potrebi. Dobra zaliha maski omogućuje da prilagodite svoju rutinu , ovisno o tome kako se vaša koža osjeća.

Posljednji korak njege neka budu sleeping maske. Regeneracija kože događa se dok spavate , a noćne maske koje se ne ispiru daju maksimum tom procesu . Prepune aktivnih sastojaka , one su poput kreme i ostaju na koži cijelu noć. Koristite ih 2-3 puta tjedno kao zamjenu za redovne hidratantne kreme kako bi doslovno dobili svoj beauty sleep!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".