Domaća vizažistica savjetuje kako odabrati bronzer koji će na licu izgledati prozračno i prirodno

Bronzeri i fluidi za tijelo koži daju preplanuli izgled, no ne sadrže zaštitni faktor, stoga se treba štititi
Vidi originalni članak

Paralelno s upozorenjima o utjecaju UV zraka na kožu i potrebi za sakrivanjem od sunca koje toliko volimo, razvila se najsjajnija niche beauty scena koja donosi fantastične formule za brončanu kožu. Prekrasne tekućine u bočicama s pipetama i bronzeri, odnosno make-up za lice koje nam daje neodoljivu umjetnu, ali super lijepu preplanulost, osvojile su ljeto.

Čak i za one koje vole minimalan make-up look, tu su bronzeri, okrugli, praktični, sa zlaćanim i brončanim tonovima koje nanosimo debelom četkom, na birana mjesta na licu. Ovo je jedan od onih proizvoda koji voli i solo nastup, jer ne trebaju mu ni ruž, a ni maskara. Tek par poteza dovoljno je da lice zabljesne i dobije onaj preplanuli look, čak i ako ste od 10 do 17 sati – u hladu. Dobra je vijest da lice pod tanašnim slojem bronzera izgleda zdravije, svježe, jer lako je s njime naglasiti konture lica i pružiti si izgled odmora. Čak i na gradskom asfaltu.

Saša Knežević, vizažistica naših slavnih dama, smatra da je upravo bronzer jedan od onih make-up proizvoda koje definitivno vrijedi imati u kozmetičkoj torbici. No, pri odabiru valja pripaziti na to da nijansa odgovara tenu.

- Treba voditi računa o tome da bronzer nije previše taman te da ne vuče na narančasto, što se zna desiti. Svojim klijenticama obično preporučujem bronzere u kamenu blago toplih tonova, srednje pigmentirane, mat ili blago sjajne teksture. Naime, bronzerima tog tipa jednostavnije je šminkati se, radi mogućnosti slojevitog nanošenja - savjetuje Saša.

Što je formula prozračnija, to ju je lakše tijekom dana popravljati i prepravljati te eventualno nadograditi jačom šminkom predvečer. Potez kistom treba biti lagan, a nakon toga potrebno je teksturu na licu dobro izblendati, kako bi se stopila s tenom.

- Na taj način dojam će biti prirodniji, jer bronzer treba na licu djelovati kao druga koža, a ne kao sloj pudera - ističe vizažistica. Naravno, što je prirodna put više preplanula, podnosi i jači bronzer, no poanta je da bude tek nijansu do dvije tamniji kako ne bi ostavio mrlje i neprirodan izgled. Upravo je zato taj narančasti moment dosta izazovan, uglavnom na svijetlim tenovima ne izgleda dobro, već umjetno i pretjerano. Bronzer zna imati diskretno graduirane nijanse, uglavnom su tu varijante od nekoliko tonova, tako da je lako izabrati, ovisno koliko je koža na moru potamnila. Praktični su i bronzeri koji već imaju u sastavu nekoliko tonova, što dopušta lakše kreiranje idealne nijanse i stapanje s tenom.

Na moru ten brzo potamni, a s time je dopušten i nešto jači look, poigrajte se sjajem na godišnjem odmoru. Čak i ako ne koristite sjajnu šminku u gradu, na moru je to sasvim druga priča.

Osim predivnih glamuroznih čestica za lice tu su i varijante tekućeg zlata za tijelo. Ova specifična make-up scena nudi neodoljive formule koje mažemo od glave do pete, a ako niste za izgled božice plaže, možete te fluide aplicirati barem na dekolte i ruke. Prekrasno će naglasiti kožu te je nahraniti, jer tekuće zlato i bronca hidratizirajuće su formule obogaćene hranjivim sastojcima. To je nešto između balzama, kreme, maslaca i ulja, pojačano sjajnim česticama. Neke su jače, neke slabije, a neke čak imaju šljokice koje se intenziviraju pod umjetnom rasvjetom, a koža djeluje gotovo zlatno i stakleno. Ne samo da te tekuće formule otkrivaju savršenu, preplanulu put, već je i ritual poseban, pojačan biranim mirisnim notama.

Ljetni ritual koji se ne preskače: Poznata kozmetičarka objašnjava svaki korak njege stopala kod kuće
Još jedan buć u more pa ide jesen: Sad je pravi tren za kupnju kupaćeg kostima, izabrali smo najljepše modele
Ljeto je nezamislivo bez SPF-a: Trebamo ga koristiti cijele godine jer sprečava bore i poremećaj pigmentacije

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".