Domaća vizažistica savjetuje kako napraviti savršen make up look za proljeće

Proljetne nijanse nalik su na neodoljivi raskošni buket iz kojeg izviruju boje hortenzija, ljubičica, ruža i božura, s naglaskom na jarke pigmente koji su osvojili svijet inovativnih tekstura i hibridnih dekorativnih formula
Vidi originalni članak

Kako se proljeće približava, tako i najtraženiji trendovi otvaraju svoje latice, a svijet mode prate i kozmetičke kompanije. Inspirirane raskošnim vrtnim bojama i tonovima, ponajprije na haljinama s volanima, make-up kolekcije nam približavaju taj svijet divnih pigmenata. Najednom svijet postaje šareno, ljepše mjesto, a boje nas zavode svojim teksturama na ruževima, sjenilima, rumenilima i lakovima.

– Proljeće je divno zbog boja, make-up linije osnažene su pigmentima i jarkim nijansama, što može biti vrlo inspirativno na dnevnoj bazi – tumači vizažistica Ena Čavlović.

– No, savjetujem da se držimo onog pravila koje nalaže isticanje usana ili očiju, ne istovremeno, barem kad se radi o dnevnoj šminki. Uz jarka sjenila, odlično izgledaju pastelni ruževi, dok jače našminkane usne možete kombinirati sa sjenilima u tonu lavande ili baby roze – veli Ena. Ističe da je u posljednjih nekoliko godina scena šminke otkrila neke hibridne teksture, kao što su tekućine koje se pretvaraju u eyeliner, odnosno lako ih nanosimo i njima crtamo. Sa šminkom jakih boja dolaze i brojne inovacije na području pigmenata i raznih tekstura jer snažna boja zahtijeva dugotrajnost. Naime, ova je scena svakodnevne šminke inspirirana kazališnom i filmskom, u kojoj je prvo i osnovno pravilo da make-up bude postojan te se odlično vidi i na zaslonu. Slične situacije imamo danas, želimo da sjenilo i ruž budu uočljivi i atraktivni na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Ena za te prigode, ako želite nešto super za fotografiranje, predlaže teksture nešto jače no inače.

– Atraktivno će izgledati jake boje na očima, čime će istaknuti boju šarenice. Tu su plavi, ljubičasti i narančasti tonovi, sjenila koja će vašem izgledu dati poseban pečat – otkriva Ena. Palete su zvijezde sezone, u njima sada nalazimo intenzivne boje koje simboliziraju šminkersko veselje i pozivaju nas na kreativnu igru. Osim što divno i uvjerljivo imitiraju boje cvijeća u kojemu ćemo uživati i ovo proljeće, kao što su ljubičice, hortenzije, božuri i ruže, bogate su i pigmentima. Dio tih paleta ima po dvije verzije, sjenila mat i ona sjajnog finiša. To znači da nam se nudi niz opcija, jer mat i sjajno daju si savršenu podršku i stvaraju finu make-up simbiozu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Matirano, jako sjenilo ide na kapak, dok sjajni dio može poslužiti kao naglasak tik ispod obrva. Tu je i inspiracija osamdesetima, desetljećem kad je šminka bila dio svakodnevice, a minimalizam upravo dosadan. Više je više, zabavno je pravilo, koje možemo prakticirati najviše na očima, gdje ima mjesta za čak četiri boje. Birajte ih prema šarenici, ako želite istaknuti kontrast, a imate na primjer zelene oči, odlično će ići ljubičasta. Tamnim smeđim očima pašu sve jarke boje jer kontrast se podrazumijeva, dok će plave oči zabljesnuti uz moćne zelene, zlatne i ljubičaste nijanse. Uz to će lijepo izgledati blago rumenilo u tonu marelice ili jagode, koje će istaknuti obraze na elegantan način.

Sva ta rumenila uglavnom imaju i nešto sjajnog tona kako bi proljetno sunce bolje ‘očitalo’ tu laganu teksturu. I ruževi imaju svoju nišu, ovo proljeće otkrivamo jarke varijante kao što su snažna ljubičasta i opojna crvena, koja nam je nedostajala tijekom prošle godine. Dakle, usne su u fokusu i kad su samostalno naglašene, one biraju nešto moćno. Od tekstura sve su prisutnije tekuće varijante s kistićem ili malim aplikatorom koji obično donosi postojanu boju. Matirani ruževi više nisu suhi, uz upečatljiv pigment, oni imaju i nešto od blistavih čestica, kako bi usne dobile onaj zavodljivi sjaj.

Proizvode za najljepši proljetni look pronađite u galeriji:

Shiseido Minimalist WhippedPowder Blush, nijansa Sonoya, douglas.hr, 359 kn Aura Alpha paleta, drogerije, 50 kn Rimmel Stay Satin, nijansa 850 Atomic, drogerije, 37 kn Pupa Miss Starlight , nijansa 706 Pretty Elizabeth, drogerije, 120 kn Max Factor Lipfinity ruž za usne, nijansa 088 Starlet, drogerije, 110 kn Maybelline New York Super Stay Matte Ink, nijansa Romantic, drogerije, 75 kn Revolution Forever Dynamic paleta, nijansa Tranquil, drogerije, 115 kn MAC BlackCherry Matte ruž za usne, nijansa Dramarama, MAC, 192 kn L'Oreal Paris Color Riche Satin, nijansa 112, 112 Paris Paris, drogerije, 90 kn Lancome Cushion Blush, nijansa 024 Sparkling framboise, Muller, 259 kn Jeffree Star Eyeshadow Palette Blood Lust, 489 kn Florence by Mills Cheek Me Lateram, 135 kn, douglas.hr Douglas Pink Nudes Mini Eyeshadow Palette, 99,90 kn Chanel Joues Contraste, nijansa 403 Fochsia Rosa, Muller, 326 kn Catrice Iconails, nijansa If Not Purple … Then What?, drogerije, 20 kn By Terry Terrybly Densiliss Blush, 439 kn douglas.hr Bourjois Rouge Edition Velvet, nijansa 20 Poppy Days, drogerije, 110 kn Avon Mark Magix Shadow Attract, podloga za sjenilo, 50 kn Essence lak Pretty Fast nijansa Cherry on the run, drogerije, 10 kn

Hlače kakve nosi zgodna Dalmatinka ne bi svatko isfurao, no njoj tako dobro pristaju!
Zgodna ekonomistica vrhunski kombinira ultra visoke čizme i kratke kožne hlače
U trendu je boja kose s kojom ne morate brinuti o izrastu: It djevojke je obožavaju, a lako se održava
Frizeri iz šest popularnih zagrebačkih salona otkrivaju najveće trendove u kosi za proljeće

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".