Domaća vizažistica donosi sve što jedna mladenka treba znati o make upu na dan vjenčanja

Porazgovarali smo s Katarinom Ramić, vizažisticom koja stoji iza brojnih prekrasnih wedding make up lookova. Za Divu je podijelila nekoliko bitnih savjeta koje bi svaka mladenka tebala znati na dan vjenčanja
Vidi originalni članak

Nakon mjeseci čekanja, krenula je i sezona vjenčanja. Već je sredina lipnja sa sobom donijela visoke temperature, a one nas vjerojatno čekaju i tijekom cijelog ljeta, što utječe i na važnu stavku svakog vjenčanja - odabir make upa. Niti jedna mladenka šminku ne prepušta slučaju, a ako još uvijek ne znate kakav biste vjenčani look nosili, poslušajte savjete Katarine Ramić, domaće vizažistice kroz čije su ruke (i kistove) "prošle" mnoge mladenke. 

Kakav make up predlažeš za vjenčanja u sezoni pred nama?

Nadolazeća sezona vjenčanja će, kao i ona prošlogodišnja pandemijska, po svemu biti drugačija od uobičajenih. Stoga predlažem mladenkama da isprobaju malo odvažniji vjenčani make up look koji će dodati onu potrebnu dozu glamura koja nam je svima toliko nedostajala. Na mladenkama je da izaberu žele li naglasiti oči ili usne, a ja im predlažem da se poigraju nijansama koje će dodatno naglasiti boju očiju i istaknuti prirodnu put.

Što tvoje klijentice najčešće biraju?

Moje klijentice najčešće biraju sofisticiran i svevremenski make up. One žele izgledati prirodno, svježe, odmorno i blistavo odnosno kao najbolja moguća verzija sebe same. Vjenčani make up im je jako bitan jer žele izgledati besprijekorno na vjenčanim fotografijama.

Što bi im preporučila prilikom odabira make upa, postoji li nešto čega se trebaju držati?

Mladenkama uvijek naglašavam kako prilikom odabira bridal make upa moraju biti vjerne sebi i ne podilaziti trendovima. To je jedino pravilo kojeg bi se buduće mladenke trebale pridržavati. Važno je ne eksperimentirati sa šminkom na dan vjenčanja već birati lookove u kojima se mladenka osjeća kao u vlastitoj koži. Također je jako važna kvalitetna komunikacija s vizažistom. Važno je izreći svoje želje, ali i ono što ne volimo. Jer samo će takva suradnja u konačnici rezultirati nezaboravnim vjenčanim make upom.

Što buduća mladenka treba znati o make upu na dan vjenčanja?

Wedding make up mora biti postojan, nerazmaziv i prije svega namijenjen mladenkinom tipu kože. Pritom valja imati na umu da vizažisti nisu mađioničari. Dakle, ako se mladenka nije brinula o svojoj koži prije vjenčanja, teško da može očekivati čudo. Mladenkama uvijek savjetujem da mjesec dana prije vjenčanja posjete kozmetičarku koja će im napraviti blagi piling te nahraniti kožu kako bi ona bila spremna za dekorativne proizvode. Ipak, dobra je vijest da su žene tijekom pandemije i boravka u kući više pažnje posvećivale njezi kože čime su olakšale posao nama vizažistima. Jer treba imati na umu da bridal beauty počinje i završava sa zdravom i dobro održavanom kožom.

Pošto su vjenčanja manja i intimnija, je li došlo i do promjene želja kod klijentica?

Pandemija je, htjeli mi to priznati ili ne, ipak malo modificirala make up želje budućih mladenki. One danas, za razliku od godina koje su prethodile pandemiji, teže prirodnijem bridal make up u koji naglašava prirodnu ljepotu žene. Jedan od razloga za ovu promjenu jest naš dugotrajan boravak kod kuće tijekom kojeg smo se šminkale minimalno ili nimalo. Stoga je dobar dio mladenki odlučio ovaj trend preslikati i na svoj vjenčani make up. Ove mladenke žele puder koji će savršeno prikriti nedostatke ali koji će istovremeno biti nevidljiv na koži. One traže prozračna, satenska sjenila i glowy rumenila čije nijanse neće opteretiti lice već mu osigurati zdravi sjaj. S druge pak strane imamo mladenke kojima je pandemijskog no-make up looka i preko glave te na dan svoga vjenčanja žele izgledati glamurozno i na taj način prkositi monotoniji koju je sa sobom donijela pandemija.

Kakav make up osobno preferiraš raditi?

Make up koji naglašava prirodnu ljepotu žene ujedno je i moj omiljeni. Nisam pobornik teških mat pudera, pretjeranog konturiranja, precrtanih usana i ogromnih trepavica. I upravo takve mladenke i nalaze put do mojih make up kistova. Oduvijek sam vjerovala u svevremensku šminku koja ističe sve prednosti ženinog lica i vizualno ju čini svježijom, odmornijom i zadovoljnijom.

 

Prezgodan frajer sa špice: 'Mojoj majci je danas rođendan pa sam joj išao kupiti buket'
Recikliranje je "in": Jelena Rozga na crvenom se tepihu pojavila u desetak godina starom kombinezonu
Lijepa brineta uz elegantnu je haljinu isfurala tenisice o kojima su mišljenja podijeljena
Imate li osjećaj da vam se zadnjih dana kosa više masti? Evo što može biti jedan od razloga

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".