Hrvatska vizažistica u New Yorku: 'Dogodi mi se i danas da ne mogu vjerovati s kim sve imam priliku raditi'

Kornelija Slunjski, makeup artistica i vlogerica, zagrepčanka je s Trešnjevke koja zadnjih pet godina svoje snove gradi na njujorškoj adresi.
Vidi originalni članak

Kao tinejdžerica bavila se modelingom i upravo tu leže začeci njezine sklonosti prema modi i ljepoti. Osim toga, Kornelija je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, što joj je znatno pomoglo u vođenju njezinih društvenih mreža, Instagram i YouTube profila @kokobeaute, na kojima svakodnevno dijeli savjete o ljepoti, šminci, njezi lica, ali i o svakodnevici u New Yorku. Kako kaže, nastoji realno prikazati život danas, bez lažnog glamura i prenemaganja. 

Ova simpatična svestrana djevojka naglašava kako je jako bliska s obitelji te da ima mali, selekcijski krug prijatelja. Kaže kako je u New Yorku shvatila koliko je vrijeme dragocjeno, te da ako ga ne provodi s dečkom, provodi ga u uskom krugu prijatelja.

Život u New Yorku Korneliji je otvorio brojna vrata na poslovnom planu, pa se već sada može pohvaliti impoznatnim postignućima u karijeri. 

Otkako sam u New Yorku, dogodile su mi se situacije o kojima sam znala sanjati, poput upoznavanja Kim Kardashian West, rad na New York Fashion Weeku, snimanja za modne magazine (ELLE, Harper's Bazaar, Grazia…) i suradnje s nekim od najcjenjenijih imena današnjice. Dogodi mi se i danas da ne mogu vjerovati s kim sve i na kakvim projektima imam priliku raditi.

Osim poznatih klijenata i važnih makeup projekata, Kornelija je imala priliku surađivati i s nekima od najpoznatijih lica makeup industrije. Ipak, izdvojila je dvojicu koje smatra uzorima.

Na prvom će se mjestu definitivno naći Mario Dedivanović. Osjećam dodatnu privrženost Mariju zbog toga što dolazi s naših prostora, a slovi za jednog od najpoznatijih makeup artista današnjice. Razgovarala sam s njim nekoliko puta i uvijek me iznova iznenadi svojim karakterom i skromnošću. Uz njega bih izdvojila i Kevyna Aucoina, makeup artista koji je radio na najpoznatijim celebrityima 90-ih i definirao kultne makeup lookove koje još uvijek pamtimo.

Ljubav prema šminkanju Kornelija vuče iz djetinjstva, a kao i svaka djevojčica svoje je prve make up eksperimente provodila koristeći maminu šminku.

Oduvijek sam se divila reklamama u raznim magazinima, gledala svaki detalj na fotografijama i proučavala šminku. Kao i većina djevojčica, mami sam uzimala šminku i isprobavala sve što mi je palo pod ruku. Uvijek se sjećam kako mi je uvijač za oči izgledao tako zastrašujuće. Odmalena sam samu sebe poučavala makeup tehnikama i gledala vodiče o šminkanju na internetu prije nego što su beauty blogeri postojali.

U samim početcima, Kornelija je na šminkanje gledala kao na hobi, no s vremenom je shvatila da bi to mogla pretvoriti u posao i na taj način raditi ono što je zaista veseli. 

Svaki put kada šminkam ili radim videe/fotke za društvene mreže, ne osjećam se kao da radim. Naravno, ima boljih i lošijih dana, ali često se osvrnem i shvatim da živim ono što sam oduvijek željela.

Karijeru ozbiljnije makeup artistice započela je u susjednoj Srbiji gdje je radila na snimanju filmova s prijateljicom i režiserkom Sandrom Mitrović. Prvo je radila kao makeup asistent, a s vremenom je tu ulogu zamijenila ulogom glavnog makeup artista na setovima. 

Premda joj je život u New Yorku otvorio novi spektar mogućnosti, ističe kako joj većina ljudi kaže da se ta promjena vidi na njoj i da im se čini kao da je sazrela 15 godina.

Došla sam tu kada sam imala 23 godine i to su baš one godine kada ste bačeni u pravi svijet i počnete se definirati kao osoba. Život bez komfora roditelja i prepuštenost samom sebi natjeraju vas da budete još i snalažljiviji nego prije, ali i da postanete imuni na stvari koje su vas prije pogađale.

Ipak, ovu će zimu Kornelija provesti izvan New Yorka, u Aziji gdje već ima dogovorene makeup seminare i snimanja. Naglašava kako misli da će makeup uvijek biti dio njezine karijere, samo će se s vremenom mozda preusmjeriti u neku drugu stranu. 

Zaista volim pomagati ljudima i to će biti veliki dio mojih budućih pothvata.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".