Naučite ih raditi dok ste doma: Uz tri super savjeta do savršenih i postojanih valova u kosi

Valovi u kosi bili su i ostali jedna od najpopularnijih frizura, a zašto ne biste vrijeme provedeno doma iskoristili za malo 'prakse' i malo beauty usavršavanje?
Vidi originalni članak

Iako ravnu i glatku kosu obožavamo, moramo priznati da nam srce uvijek ukradu elegantne kovrče koje svakom outfitu daju romantičnu notu. Međutim, problem nam uvijek predstavlja njihova postojanost. Nije nam se jednom dogodilo da se kovrče opuste onog trenutka kada izađemo van iz kuće. Kako se to ne bi i dalje događalo, donosimo vam tri odlična savjeta kojima ćete osigurati njihovu postojanost cijeli dan. Također, karantena i #ostanidoma inicijativa pravo je vrijeme za malo beauty usavršavanja pa je sad pravo vrijeme da naučite raditi savršene valove!

Kosu je najbolje kovrčati figarom, a ovisno o tome kakve kovrče želite, odaberite i pravu debljinu figara. Pritom kovrčajte pramen po pramen, po mogućnosti što tanji, kako bi kovrče bile intenzivnije. 

Nakon što ste ukovrčali pramen, uvojak smotajte prateći uzorak koji je na njemu stvorio figaro i učvrstite uz pomoć obične ukosnice. Završni korak je da tako učvršćene uvojke dodatno osigurate lakom za kosu

Kosu možete raspustiti tek nakon nekoliko sati. Samo lagano prođite kroz uvojke na kraju prstima ili češljem sa širokim zupcima kako biste postigli efekt opuštenih valova.  

Ako vam je lakše uz video-tutorial, evo nekoliko super ideja s YouTubea:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".