Kako spriječiti starenje? Donosimo nekoliko trikova!

Odgodite starenje – bezbolno, prirodno i bez nuspojava!
Vidi originalni članak

Bore oko očiju, iznad usana, po čelu nisu samo vidljive kod žena u tridesetima već smo svi suočeni s njima a i u priličnom strahu od širenja istih. Žene diljem svijeta troše milijune na skupe kreme, tretmane, botoks i svašta nešto kako bi odgodile/zaustavile starenje i vratile mladenačku kožu. Naši savjeti su bezbolni, bez nuspojava i prirodni tako da su namijenjeni svim dobnim skupinama i vrstama kože. Osim na lice, ne treba zaboraviti vrat, a ako ste iznad četrdesete, i na dekolte.

1. Pakung  od mrkve i krumpira

Mrkve su bogat izvor vitamina A koji pomaže u proizvodnji kolagena u koži koji čini kožu čvršćom i sprečava nastanak novih bora i time daje licu mladenački sjaj. Krumpir je također poznat kao veliki borac protiv starenja kože i bora. Uz to, krumpir također ima svojstva zatezanja kože.  Skuhajte jednu malu mrkvu i krumpir i narežite ih na kockice. Dodajte prstohvat kurkume i sode bikarbone i gnječite dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite na lice i držite dvadesetak minuta i isperite toplom vodom.

2. Pakung od jogurta

Jogurt je također bogat vitaminom A, vašim najboljim saveznikom kad je riječ  odgodi starenja. Uzmite dvije žlice jogurta, žličicu meda,  žličicu limunovog soka i ako imate, uzmite kapsulu vitamina E i izgnječite unutra. Masku držati deset, petnaest minuta i skinuti toplom vodom.

3. Kokosovo mlijeko

Ovo tropsko voće bori se protiv svih znakova starenja i ostavlja kožu mekom i svilenom jer sadrži antioksidanse i protuupalna svojstva. Naribajte kokos i istisnite mlijeko iz njega. Potopite pamučne gazice u njega i ostavite ih na licu dvadeset minuta i isperite hladnom vodom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".