Divna čvrstoća

Idealno je vrijeme da počnemo razmišljati o liniji. Nekoliko je mjeseci dovoljno da uz pomoć vježbanja i krema za oblikovanje tijelo postane čvrsto i lijepo definirano,
Vidi originalni članak

CIJELO TIJELO

Nažalost, mnogi od nas vježbanja se sjete mjesec dana prije ljeta, što nije dovoljno za dobre rezultate.

Upravo zato već vas u proljeće potičemo da zasučete rukave i krenete s trbušnjacima, sklekovima, trčanjem...

Tijelo ćete lakše dovesti u formu uz pomoć inovativnih kremi za oblikovanje i seruma koji intenzivno razbijaju celulit ako pri tome i vježbate.

Tzv. contour ili sculpting proizvodi ciljano ulaze u duboke slojeve kože, tope masnoće, razbijaju celulit, učvršćuju kožu, a po potrebi daju volumen i potiču izbacivanje viška vode.

Proizvodi za oblikovanje postali su vrlo popularan kozmetički proizvod koji je kvalitetniji od tipične anticelulitne kreme, pa se danas nude u obliku gela, kremi, seruma i ulja, no nemojte ih birati po teksturi, već isključivo na temelju stavki koje trebate, tj. na kojima želite raditi.

Nuxe Body Contouring Serum for Embedded Cellulite izvrstan je za cijelo tijelo (235,44 kn, u ljekarni).

Monu Professional Skincare MONU Spa Super Sculpt Body Lotion za revitalizaciju tijela (39,50 funti, www.feelunique.com).

Collistar Reshaping Body Slimming Treatment garantira mršavljenje (41,50 funti, www.feelunique.com).

Mio Get Waisted Sculpting Body Shaper je za žene koje žele mršaviji struk (35 funti, www.feelunique.com)

Dr. Hauschka Blackthorn Toning Body Oil pospješuje elastičnost kože trnjinom (116,80 kn, bio&bio trgovina)

Vichy Cellu Destock Serum Flash smanjuje vidljivost celulita i daje koži elastičnost već u 14 dana (232,47 kn, u ljekarni)

CILJANE ZONE

Češće od proizvoda koji su jednako učinkoviti za cijelo tijelo, posegnut ćemo za onima koji su “specijalizirani” za ruke, grudi ili struk.

Iako djeluju na sličan način kao i ostali proizvodi za oblikovanje, njihovo djelovanje pojačat će oblikovanje pojedinog dijela tijela kojem je namijenjeno.

Oni najčešće kožu čine elastičnijom te je pomlađuju, ali potiču znojenje, zbog čega već u nekoliko tjedana možemo vidjeti promjene, no one su, ako se uz njih ne rade specifične tjelovježbe, ovdje samo privremeno.

Naime, kako i tijelo može ispasti iz forme ako stanemo s vježbanjem i zdravom prehranom, tako i kreme djeluju samo neko vrijeme i ne ostavljaju dugoročne rezultate.

Origins Plantscription Neck and Decollete treatment intenzivno pomlađuje vrat i prsa (46,80 funti, www.lookfantastic.com)

Oriflame Perfect Body Tight Tummy Toning gel koristi se za čvršću kožu trbuha i struka (64,90 kn, Oriflame)

Pupa Rapid Action Breast Enhancer koristi se za pomlađivanje i učvršćivanje dekoltea (49 funti,www.lookfantastic.com)

Bliss FatGirlSlim Arm Candy je krema kojom možete učvrstiti ruke (34 funte, www.lookfantastic.com)

Thalgo Stomach and Waist Sculptor garantira do 4 cm manje u struku i trbuhu (47,50 funti, www.feelunique.com)

This Works Perfect Cleavage firming lotion s kolagenom stimulira pomlađivanje dekoltea (38 funti, www.lookfantastic.com)

STRAŽNJICA

Možda su najpopularniji proizvod, kada je riječ o takvim kremama, uz kreme za trbuh i protiv celulita, one za stražnjicu.

Lijepo oblikovana stražnjica uvijek je poželjna, pa kreme specijalizirane za ovaj dio pružaju blagi lifting-efekt i pospješuju stvaranje energije te dodavanje volumena.

No ovaj ćete mišić za velike promjene morati jako izvježbati!

Freezeframe Brazilian Butt Lift dodaje volumen stražnjici i vidno je zaobljuje (28,76 funti, www.lookfantastic.com).

Methode Jeanne Piaubert Wonderfess Specific Bottom Sculpting Cream ubrzava proizvodnju energije i oblikuje stražnjicu (73,50 eura, www.strawberrynet.com).

AVON Solutions Butt Lifter tretman je za stražnjicu s efektom liftinga, učvršćuje je te zaglađuje kožu stražnjice (65 kn, AVON).

KUĆNA RADINOST

Iako ne postoje kombinacije sastojaka koje garantiraju učinkovitost kakvu imaju kreme za oblikovanje tijela, postoje recepti koji sadrže, primjerice zeleni čaj, kavu i glinu, za koje znamo da smanjuju celulit, pospješuju mršavljenje i zatezanje kože.

Oni se preporučuju više-manje u sklopu tzv. wrapsa. U stvari je riječ o prozirnoj plastičnoj foliji kojom se zamataju “kritične” točke na tijelu, koje se prije bogato namažu kremastom mješavinom prirodnih sastojaka.

Najbolje je tako otići spavati i ostaviti smjesu da djeluje preko noći, a ujutro ćete je s tijela isprati i nanijeti hidratantnu kremu.

Prirodne smjese uvijek pokažu dobre rezultate, no za razliku od kozmetičkih proizvoda, uvijek im nešto nedostaje – ili njega ili zaštita.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".