Dermatolozi otkrivaju za što su sve dobri serumi i kako ih uključiti u rutinu njege kože za maksimalne dobrobiti

Serumi su snažan dodatak svakoj rutini njege kože, osiguravaju duboku hidrataciju, hranjive tvari i antioksidanse za poboljšanje cjelokupnog izgleda kože.
Vidi originalni članak

Kada je riječ o postizanju zdrave, blistave kože, dosljedna rutina njege kože je ključna. Jedan proizvod koji je posljednjih godina privukao veliku pozornost zbog svojih snažnih prednosti je serum. Serumi su lagane, brzo upijajuće tekućine koje su dizajnirane za isporuku koncentrirane doze aktivnih sastojaka duboko u kožu. 

Serumi su prepuni aktivnih sastojaka koji djeluju na poboljšanje cjelokupnog zdravlja i izgleda vaše kože. Ovisno o formuli, serumi mogu pomoći:

  • hidratizirati i zategnuti kožu
  • posvijetliti i ujednačiti ton kože
  • smanjiti pojavu finih linija i bora
  • poboljšati teksturu i čvrstoću kože
  • smanjiti pojavu pora
  • smiriti nadraženu ili upaljenu kožu
  • povećati učinkovitost drugih proizvoda za njegu kože

Serumi obično sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka od ostalih proizvoda za njegu kože poput hidratantnih krema ili sredstava za čišćenje, šo znači da mogu prodrijeti dublje u kožu i pružiti ciljanije rezultate.

Kako uključiti serume u svoju rutinu njege kože
Ako ste tek upoznali serume, može biti teško shvatiti gdje se oni uklapaju u vašu rutinu njege kože. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da započnete.

Počnite s čistim licem. Serumi najbolje djeluju kada se nanose na čistu, suhu kožu, stoga svakako očistite lice prije nanošenja, a zatim nanesite toner.

Nanesite svoj serum. Ovisno o formuli, možda će vam trebati od nekoliko kapi do pune kapaljke seruma. Nježno umasirajte serum u kožu, fokusirajući se na problematična područja poput finih linija, bora ili hiperpigmentacije.Nakon toga nanesite hidratantnu kremu. Serumi nisu zamišljeni kao zamjena za vašu hidratantnu kremu, pa svakako nastavite s hidratantnom kremom kako biste zatvorili serum i pružili dodatnu hidrataciju vašoj koži.

Ne zaboravite na SPF. Ako koristite serum s aktivnim sastojcima poput vitamina C ili retinola, važno je zaštititi kožu od sunca SPF-om širokog spektra od najmanje 30.

Odabir pravog seruma za vašu kožu
Na tržištu postoji bezbroj seruma, svaki sa svojim jedinstvenim skupom aktivnih sastojaka i blagodatima. Kako biste odabrali pravi serum za svoju kožu, uzmite u obzir probleme i potrebe svoje kože. Neki popularni sastojci seruma uključuju:

  • hijaluronsku kiselinu: hidratantni sastojak koji daje puninu i zaglađuje kožu
  • vitamin C: posvjetljujući sastojak koji ujednačava ton kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja
  • retinol: snažan sastojak protiv starenja koji pomaže smanjiti pojavu finih linija i bora
  • niacinamid: sastojak koji pomaže smanjiti pojavu pora i poboljšati teksturu kože

Također je važno uzeti u obzir tip kože pri odabiru seruma. Na primjer, ako imate suhu kožu, možda biste trebali potražiti serum s hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline ili ceramida. Ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama, možda ćete htjeti potražiti serum sa sastojcima poput salicilne kiseline ili niacinamida koji će pomoći u kontroli proizvodnje masnoće i smanjiti prištiće.

Od 1994. do danas: U velikoj galeriji donosimo pregled najboljih kombinacija s Dore
Spoj elegantnog i sportskog dugo nije izgledao ovako dobro: 'Uglavnom nosim neutralne boje, nisam baš za žive'
Kao da su ispale iz nekog dobrog filma: Modna izdanja simpatičnih sestara pravo su osvježenje na špici
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".