Dermatolozi otkrili tri top savjeta za glatke i meke pazuhe nakon brijanja

Suho brijanje ispod pazuha može se činiti kao rješenje kad nemate vremena za dugo brijanje, ali stručnjaci upozoravaju: nemojte se brijati bez proizvoda za njegu ako želite glatke pazuhe.
Vidi originalni članak

Često ulažemo sve svoje napore da nam lice bude glatko, zaštićeno i da izgleda meko i čisto, a naša tijela postanu naknadna misao. Uzmimo za primjer kožu ispod pazuha. Oni su među manje vidljivim dijelovima kože, pa je lako zanemariti brigu o njima. No, ako ste u potrazi za čistim, glatkim pazusima, imamo najbolje savjete vas.

Kako bi saznali više o najboljim načinima njege kože ispod pazuha, Byrdie je upitao certificirane dermatologe Brendana Campa, Divyu Shokeen, i Blair Murphy-Rose za najbolje savjete. U nastavku saznajte što stručnjaci preporučuju za održavanje pazuha hidratiziranim, glatkim i bez iritacija.

Kada je vaš cilj glatka koža, piling treba uključiti u rutinu. Piling pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože koje mogu začepiti pore i potiče sintezu kolagena, poboljšavajući teksturu i održavajući kožu mekom i zategnutom.

"Koristite nježni kemijski piling kako biste uklonili mrtve stanice kože i otčepili pore", savjetuje Shokeen. "Više volim kemijski piling od fizičkih pilinga tako da ne stvarate više trauma, nego nježno pomažete posvijetliti i poboljšati kvalitetu kože ispod pazuha."

Kemijski piling koristi kisele otopine poput salicilne kiseline, mliječne kiseline ili glikolne kiseline na koži za poticanje stimulacije, što rezultira ljuštenjem. Fizički pilinzi, poput proizvoda s malim zrncima, mogu izazvati iritaciju i traumu na koži.

Za zdravu kožu hidratacija je ključna, a to se odnosi i na kožu ispod pazuha. "Proizvodi koji sadrže keratolitičke tvari pomažu nježno ukloniti mrtve stanice kože s površine", kaže Camp. "Sastojci poput glikolne, mliječne i salicilne kiseline aktivni su sastojci koji se nalaze u mnogim hidratantnim kremama koje se prodaju bez recepta i koje potiču glatku, hidratiziranu kožu." 

Shokeen preporučuje "nanošenje hidratantnog losiona ili kreme na ispod pazuha" nakon tuširanja. "To može pomoći umiriti i omekšati kožu, čineći je manje sklonom iritacijama i upalama", kaže ona. "Također može pomoći smanjiti pojavu neravnina i hrapavosti, osobito nakon korištenja pilinga."

Suho brijanje ispod pazuha može se činiti kao rješenje kad nemate vremena za dugo brijanje, ali stručnjaci upozoravaju: nemojte se brijati bez proizvoda za njegu ako želite glatke pazuhe.

Preporučuje se korištenje gela za brijanje i britvice s čistim oštricama koje se često mijenjaju. Izbjegavanje iritacije i neravnina tijekom brijanja pomoći će vam da postignete glatke pazuhe. Uz korištenje kreme ili gela za brijanje, stručnjaci preporučuju omekšavanje dlačica tuširanjem s parom, piling područja prije brijanja, korištenje oštre oštrice i, naravno, završetak s hidratantna krema za održavanje kože mekom.

New York donosi zakone koji će regulirati modnu industriju - za zaštitu modela, ali i odgovornost kompanija
Jennifer Lopez nekad i sad: Evo kako se zanosna pjevačica i glumica mijenjala tijekom godina
Oduševila osmijehom i besprijekornom kombinacijom: Dugo nismo vidjeli ovako jednostavan, a elegantan stajling

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".