Dermatolozi otkrili koje su najbolje noćne kreme s kojima će vam koža biti svježa i zdrava

Koža je barijera koja brani tijelo od mikroorganizama i čimbenika iz okoliša, od kojih mnogi imaju široke dnevne varijacije – zagađivači, svjetlost, sunčevo ultraljubičasto zračenje, vlaga, temperatura.
Vidi originalni članak

Bez obzira na godišnje doba, noćna krema je esencijalna tvar koja je potrebna našoj koži i jedan je od najboljih načina za zadržavanje vlage, hidrataciju i obnovu kože uz minimalan napor.

Često nam se govori o važnosti održavanja zdrave kožne barijere upotrebom lokalnih proizvoda, pa bi se neki mogli zapitati zašto moramo koristiti različite kreme iz dana u dan. Gaby Badre , izvanredna profesorica neuroznanstvenica i doktorica medicine, za Vogue objašnjava potrebe kože i važnost držanja koraka s prirodnim noćnim ritmovima naše kože.

Po čemu se noćna krema razlikuje od dnevne?
"Tijekom dana naša koža djeluje kao štit od agresora iz okoliša, au tom razdoblju dolazi do najveće zaštite kožne barijere, debljine i proizvodnje sebuma", objašnjava Badre. "Suprotno tome, večeri i noći su vrijeme za intenzivno čišćenje i regeneraciju, tako da u to vrijeme doživljavate najveći popravak DNK i proliferaciju stanica." Budući da je funkcija kožne barijere u to vrijeme na najnižoj razini, važno ju je zaštititi što je više moguće.

Kakvu zaštitu nudi noćna krema?
Koža je barijera koja brani tijelo od mikroorganizama i čimbenika iz okoliša, od kojih mnogi imaju široke dnevne varijacije – zagađivači, svjetlost, sunčevo ultraljubičasto zračenje, vlaga, temperatura. Budući da je gubitak vlage obično veći noću nego danju, idealna je hidratantna krema s visokim sadržajem ceramida, poput Medik8 Advanced Night Restore. Ceramidi koji podupiru kožu koji su pažljivo optimizirani u omjeru s drugim lipidima kože kako bi se dubinski obnovila barijera kože. To pojačava prirodnu zaštitu kože od starenja, dok vidljivo učvršćuje i njeguje ten.Kako bi vam pomogli pronaći najbolju noćnu kremu, tri stručnjaka za njegu kože dijele sedam svojih favorita koji će vam pomoći da se probudite blistavi.

Najbolje za masnu kožu: This Works Deep Sleep Overnight Cream
Prožeta terapeutskim botaničkim sastojcima, miris lavande će umiriti osjetila, dok vrijedni ceramidi štite kožu od isušivanja i gubitka vlage.

Najbolje za suhu kožu: Medik8 Advanced Night Restore
Budući da se toliko popravaka događa tijekom noći, iznimno je važno da naše stanice kože budu zaštićene i podržane tijekom tog radnog vremena. Ključna uloga Advanced Night Restore unutar vašeg režima njege kože je oporaviti kožu nakon dugog dana izlaganja okolišu.

Najbolje za zrelu kožu: No7 Protect & Perfect Intense napredna noćna krema
Preporučuje se da potražite hidratantnu kremu koja je bogata antioksidansima za zadržavanje vlage i zaštitu barijere kože. Ova hranjiva noćna krema možda ima sve, znanstveno je dokazano da pruža 24-satnu hidrataciju, svaka bočica prožeta je iznimnim mirisom prije spavanja koji vam pomaže da s lakoćom zaspite.

Najbolje za normalnu kožu: Liz Earle Superskin hranjiva noćna krema
Osnažena uglađujućim uljima cvijeta nara i obnavljajućim uljima voća buritija, šipka i sjemenki brusnice, ova botanička mješavina pomaže rehidrirati i hraniti kožu zadržavajući vlagu preko noći. Količina koju nanesete u potpunosti ovisi o vašem tipu kože.

Najbolje za kožu bez sjaja: Lumene Nordic C [Valo] Overnight Bright Sleeping Cream
Ova revitalizirajuća krema pojačava blistavost i podupire noćni proces obnove kože, za mekši, blistaviji i svjetliji ten. Prepuno je našeg legendarnog ulja sjemenki arktičke oblake bogato antioksidansima – plus vitamini A, B3, C i E i hijaluronska kiselina pomažu vratiti koži sjaj.

Pavla Pinezić mlada je RIječanka koja radi cool ručno oslikane ilustracije na traper komadima
Njezin kaput pravi je statement komad: 'Volim sve životinjske uzorke i ne postoji niti jedan uzorak koji ne bih nosila'
Odvjetnička vježbenica osvojila nas je smislom za modu: 'Prije sam nosila šareno, u zadnje vrijeme biram što klasičnije'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".