Dermatologinja rekla svoje mišljenje o viralnim beauty proizvodima, evo treba li ih dodati u rutinu

Uvijek je dobro savjetovati se s dermatologom, pogotovo ako je riječ o proizvodima poput kemijskih pilinga koji mogu biti nepredvidivi
Vidi originalni članak

Volimo isprobavati trendove koji su hit na društvenim mrežama, no kad je u pitanju njega lica, treba biti jako oprezan jer ne odgovara svaki preparativni i dekorativni kozmetički proizvod svima. Reakcije kože na proizvod razlikuju se od osobe do osobe pa mnogi ostanu razočarani kad vide da im proizvod nije pomogao ili djelovao onako kako je rečeno u "viralcima" na društvenim mrežama. Upravo iz tog razloga, bitno je čitati sastav svakog proizvoda i vidjeti kakvom je tipu kože namijenjen, a zatim ga ubaciti u postojeću rutinu. 

Također, uvijek je dobra ideja savjetovati se s dermatologom, pogotovo ako je riječ o problematičnom tipu kože. WhoWhatWear donosi mišljenje dermatologa o četiri viralna beauty proizvoda koji su apsolutno zaludjeli društvene mreže, toliko da su neki čak i rasprodani! 

Ova je krema zaludila internet i bacila puderu drugi plan! Pogledajte o čemu se radi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

CeraVe SA Smoothing Cleanser

- Volim koristiti salicilnu kiselinu nekoliko puta tjedno, a pogotovo je dobra za kožu sklonu aknama. Ovaj čistač lica sadrži glicerin i ceramide, što ga čini ultra-hidratantnim, dok je salicilna kiselina savršena za čišćenje pora - kaže dermatologinja. 

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

- BHA su male molekule koje imaju sposobnost ulaska u pore, gdje čiste ostatke. Ovaj proizvod ima podijeljena mišljenja, no ja sam velika obožavateljica. Aktivan sastojak u ovom proizvodu učinkovitiji je nego, primjerice, u čistaču lica jer duže ostaje na koži. Ovaj je proizvod nježan, ali istovremeno učinkovit, a zahvaljujući ekstraktu zelenog čaja ima umirujući efekt na lice - tvrdi. 

Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment 

- Ovakvi su proizvodi tajni trik profesionalnih vizažista. Krema je poprimila zelenu boju zahvaljujući vodi iz lišća "centella asiatica", koje je jako učinkovito za kožu i neutralizira crvenilo. Sviđa mi se tekstura, kao i činjenica da umanjuje potrebu svakodnevnog korištenja pudera - pojašnjava. 

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

- Volim kemijske pilinge, ali raditi kemijske pilinge kod kuće može biti pomalo rizično. Glikolna kiselina je jako nepredvidljiva molekula kada je riječ o dubokom prodiranju u kožu. Ako nečija koža prejako reagira, može doći do depigmentacije i stvaranja ožiljka. Bila bih jako, jako oprezna prilikom korištenja ovog proizvoda kod kuće i ne bih ga kombinirala s retinolom, odnosno ne bih takve proizvode koristila u istom tjednu - rekla je. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".