Dermatolog otkriva koji skincare trendovi nisu vrijedni pozornosti i ulaganja jer ne funkcioniraju

Postao je veliki hit na društvenim mrežama gdje su videi prikupili više od 5 milijuna lajkova
Vidi originalni članak

Dr. Shan, liječnik iz SAD-a, na svojem je TikTok profilu objavio niz videa u kojima se bavi njegom kože, konkretno skincare trendovima koji nisu vrijedna hypea koji ih prati. Objasnio je koje sastojke i tretmane bi trebalo izbjegavati jer se stanje na licu može samo pogoršati. 

Primjerice, u jednom je video-klipu rekao da roleri od žada, bez obzira na to što su se koristili još u drevnoj kineskoj medicini za smanjivanje natečenosti i poboljšavanje cirkulacije, jednostavno ne funkcioniraju, iako nisu ni štetni.

Osvrnuo se i na trend CBD ulja u kozmetici za koje kaže da nisu dovoljno istražena da bi se sa sigurnošću mogla utvrditi njihova djelotvornost. U jednom je videu objasnio da pilinzi od kave, kao i maske od đumbira mogu napraviti više štete nego koristi na licu te da hidrokortizone ne bi trebali koristiti oni koje se bore s aknama, piše Daily Mail. 

Dr. Shah na video je skupio više od 5 miliijuna lajkova zahvaljujući informativnim videima, a TikTokeri su mu u komentarima zahvaljivali na korisnim savjetima. 

Ako ni po ljeti ne odustajete od pudera, imamo nekoliko favorita koji su na licu prozračni i lagani
Ako vodite bitku s kožom sklonom nepravilnostima, vrijeme je da doznate više o ovoj super kiselini
Za mnoge je godišnji gotov, a ovo su trikovi s kojima ćete "sačuvati" osunčani ten i poslije povratka s mora
U Hrvatsku konačno stigao brend za njegu kose koji se nalazi u samom vrhu svjetskog frizerstva

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".