Danas se obilježava Dan ruževa za usne: Tim smo povodom izdvojili najprodavanije na svijetu

Ako ste u potrazi za nekom novom nijansom za ljeto ili nadolazeću jesen, možda svojeg favorita pronađete među ruževima koji su, prema Googleu, najprodavaniji na svijetu, a donosimo ih u nastavku.
Vidi originalni članak

Ruževi za usne danas obilježavaju svoj dan! Najdraži beauty saveznik svoje je mjesto našao u svakoj kozmetičkoj torbici, a volimo ga uvijek imati pri ruci jer efektan ruž ima moć osvježiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju. Iako su, zbog zašitnih maski, malo pali u drugi plan, i dalje volimo otkrivati i isprobavati nove nijanse. 

Kako smo i ranije pisali, ruž za usne ima dugačku povijest pa se koristio još u drevnom Egiptu, gdje je predstavljao statusni simbol. Princip nanošenja tada je bio nešto drugačiji nego danas pa su se koristili mokri štapići, a kao favoriti među bojama izdvajale su se crna, tamnoplava, magenta i narančasta. 

Nedavno smo pisali o tome kako je prije stotinjak godina dobio svoju široku publiku kad su ga flapper girls nosile tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća i željele poručiti kako se uljepšavaju za sebe, a ne za druge. Bio je i simbol sufražetkinja koje su krvavo crvenu nijansu nosile uz bijelu odjeću, a tako su naglašavale svoj bunt i ponos. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas ga rado nosimo, a na izbor imamo pregršt nijansi pa odabir nije uvijek najjednostavniji. Dajana Pajkić, poznata domaća make up vizažistica, ranije je za Divu ispričala

– Pri odabiru idealnog pigmenta ruža obratite pažnju na pravilo usklađivanja s bojom tena, kose i očiju, a onda i sa stylingom. Ako ste svjetlije puti, predlažem mesnate nijanse, sve do crvene.

Make-up artistica ističe kako je maslinasta i tamnija put nešto zahvalnija kad govorimo o biranju ruža, odnosno njegovu tonu.

– Takvom tenu odgovaraju nijanse koje sam prethodno navela, no taj tip podnosi i razne druge varijante kao što su nude. 
Važno je, nastavlja Dajana, izbjeći nijansu koja je jako slična boji tena jer time usne mogu djelovati ‘poništeno’ ili izbrisano. One će se, u varijanti ruža koji je isti kao ten, vizualno stopiti s usnama, a to zapravo nikad ne izgleda dobro.

– Savjet pri nanošenju bilo koje nijanse ruža ili olovke jest da se slobodno malo prijeđe prirodni rub usana. Tako one izgledaju punije i cjelokupan je dojam ljepši. U protivnom, ako iscrtate usne od ruba do ruba, pogotovo ako koristite neku intenzivniji nijansu, one će izgledati manje. To svakako treba izbjeći – savjetovala je vizažistica za Divu i dodala da, kako bi se produljio rok trajanja ruža na usnama i spriječilo njegovo prelijevanje preko ruba, prije nanošenja na usne, prijeđite korektorom ili puderom. 

Ako ste u potrazi za nekom novom nijansom za ljeto ili nadolazeću jesen, možda svojeg favorita pronađete među ruževima koji su, prema Googleu, najprodavaniji na svijetu, a donosimo ih u nastavku.

MAC Matte Lipstick - Velvet Teddy

MAC Matte Lipstick - Ruby Woo

Kylie Cosmetics Matte Lip Kit - Kristen

Dior Rouge Dior Lipstick - 999

YSL Rouge Pur Couture No.52

Kat Von D Everlasting Liquid Lip - Lolita

Huda Beauty Liquid Lipsticks - Trophy Wife

Urban Decay Vice Lipsticks - 1993

Pat McGrath Matte Trance Lipstick - Antidote

Tom Ford Lip Color - Bruised Plum

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".