Danas prema Glini i Petrinji putuje 412 paketa: Žene se ujedinile kako bi pomogle onima koje su ostale bez svega

Facebook inicijativi 'SOS ona' cilj je bio prikupiti torbe i pakete s higijenskim potrepštinama i svakodnevnim sitnicama za žene na stradalim područjima Petrinje i Gline
Vidi originalni članak

Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja, svi su se ujedinili i pomoć pristiže sa svih strana. Mnogi su ostali bez svega, a koliko su solidarnost i pomoć u takvim situacijama bitni, prepoznala je i inicijativa SOS ona koja je pokrenuta na Facebooku nekoliko dana nakon potresa. Cilj ove inicijative bio je pomoći djevojkama i ženama koje su u potresu ostale bez svojih osobnih stvari koje, kako kažu u inicijativi, "nitko osim njih ne treba, ne vidi i ne otvara".

- U tim torbicama ponekada se nalazio njihov cijeli svijet, pored ponekog ruža ili malenog ogledalca, tamo su se nalazili i komadići čokolade koju nisu stigle pojesti, tablete protiv glavobolje, fotografije najdražih, maskica za lice ili dezinficijens - pišu u incijativi SOS ona. Upravo iz toga razloga, pozvali su žene da jednu torbu, kutiju ili vrećicu napune s higijenskim potrepštinama, među kojima su četkica za zube, pasta, gel za tuširanje, šampon za pranje kose, vlažne maramice, higijenski ulošci, dezodorans, pinceta, škarice za nokte, ruž, sjajilo ili rumenilo...

U kratkom roku odazvao se rekordan broj žena, a na kraju je prikupljeno 412 paketa koji će danas biti predani u ruke dama koje čekaju u Glini i Petrinji. 

Organizatorice su u grupi napisale: 

- Do prije par dana nisam bila svjesna koliko je jedna grickalica za nokte važna - samo je jedna od rečenica divnih žena iz Petrinje i Gline s kojima smo u kontaktu i koje će sutra dobiti jednu od vaših torbi. Torbe i paketići koje su spakirane sa srcem i dušom, i ne možemo vam opisati kakve su emocije bile u nama dok smo ih primale od vas i kad smo ih gledale u skladištu.

U Facebook grupi organizatorice su objavile i fotografije prikupljenih torbi i paketa, a jedna je vrećica došla i s posebnom porukom i riječima koje u ovoj situaciji mnogo znače: Sve će biti u redu. 

Gospođa je spontano uz ulične svirače zaplesala na glavnom trgu u Zagrebu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".